tag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post4331668899253289170..comments2024-03-23T12:05:47.559+01:00Comments on A ZSUZSI FŐZ!: Tejfölös pompos avagy kenyérlángosZsuzsihttp://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-53250525529859707212009-08-28T07:17:23.568+02:002009-08-28T07:17:23.568+02:00Kedves Kálmán!
Én is szoktam sima pizzatésztából, ...Kedves Kálmán!<br />Én is szoktam sima pizzatésztából, krumpli nélkül hasonlót alkotni, ráadásul ugyanúgy sütöm mint Ön és hétvégén nekem is ez lesz a vendégváró.<br />A kőtál nagyon jó dolog, szerintem hozzátesz az ízéhez. <br />Szívesen veszem, ha belinkeli a weboldalát, én is szeretek másokat olvasni. A pizzalisztet meg majd kipróbálom. <br />Üdvözlettel: ZsuzsiZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-10427434326194671632009-08-27T20:19:44.218+02:002009-08-27T20:19:44.218+02:00Szép estét Mindenkinek!
Kedves Zsuzsi!
Személy s...Szép estét Mindenkinek!<br /><br />Kedves Zsuzsi!<br /><br />Személy szerint a burgonyát kihagynám belőle. Nem akarok reklámot - még magamnak sem, ezért nem írom le weboldalam címét -, kapható úgynevezett "pizzaliszt". 1 hete fedeztem fel. Magyar termék, Magyarországon, saját búzából készül. Azzal csináltam a legutóbbi pizzatésztámat, és a tejfölösnek "pompos", vagy más néven "Lagallo" íze lett. /Hétvégén ez lesz a vendégváró./ Légkeverős villanysütőben sütöm, 260 fokon. A "pompos íz", formában /pizzasütő/ készült, ami teflonos. <br />Sokáig próbálkoztam, hogy a pizzából kihozzam a "kemencés" ízt, végül "kőtálon" sütve sikerült. /Sajnos összetört, így a hétvégi "pompos" utánzatnál nem tudom kipróbálni, hogy segít-e az ízhatás elérésében./<br /><br />Remélem tudtam ötletet adni. <br /><br />Amennyiben Kedves Zsuzsa úgy gondolja, hogy nem zavarja, beírom az oldalam "saját receptek" linkjét.<br /><br />Üdvözlettel: KálmánSkorpio-Phoenixnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-50279739077691001942009-08-19T11:09:12.727+02:002009-08-19T11:09:12.727+02:00Üdv!
Elmondanám,hogy egy nagyon népszerű "főz...Üdv!<br />Elmondanám,hogy egy nagyon népszerű "főzős" oldalon tényleg Töki pompos néven fut a recept. <br />Egyébként meg nem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy irtó finom és minden adódó alkalommal tutira elfogom készíteni. Köszi Zsuzsi <br />Üdv: RenátaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-21169584219430173332008-07-22T15:49:00.000+02:002008-07-22T15:49:00.000+02:00Szia Zsuzsa! Mivel nem vagyok egy nagy kelttészta-...Szia Zsuzsa! <BR/>Mivel nem vagyok egy nagy kelttészta-sütő, szárítottal csináltam, és még nem volt vele gondom. Ez kb. 25X35 centis tepsire bőven elég, úgyhogy én felezném a lisztet a te helyedben.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-16116672106308883842008-07-22T10:58:00.000+02:002008-07-22T10:58:00.000+02:00Te szárított élesztővel csináltad? Mert nekem még ...Te szárított élesztővel csináltad? Mert nekem még sosem kelt meg úgy (én is tönkölylisztet használok). A másik kérdésem, hogy a fél kg liszt kb. mekkora tepsihez elég, mert először próbaképpen nem akarok nagyot készíteni, és lehet csak fél adagot kellene vennem?<BR/><BR/>Köszi,<BR/>egy másik ZsuzsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-10746976072977017192008-07-02T16:19:00.000+02:002008-07-02T16:19:00.000+02:00Üdvözlöm én is. Szerintem félreért: egy szó nem es...Üdvözlöm én is. <BR/>Szerintem félreért: egy szó nem esett arról, hogy rendezvényeken csak töki pompossal lehet találkozni, és számomra a belinkelt oldalt elolvasva az sem jön le, hogy a Töki Pompos egy cégnév lenne. Ha így van, elnézést kérek azoktól, akiket megtévesztettem, azonban a kifejezés használatának a célja az volt, hogy akik már találkoztak ezzel az étellel, azok némi hasonlóságot fedezzenek fel a közölt recepttel és esetleg otthon is próbálják meg elkészíteni. A véleményem pedig az, hogy a rántotthús-sültkrumpli duón nevelkedett kortársaink ha bármilyen néven is, de ismerkedjenek meg más, régebben kitalált és ma is elkészíthető, finom ételekkel, ez a szándék pedig senkire nézve sem sértő. <BR/>Tisztelettel: Asztalos ZsuzsaZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9002563878140005463.post-61140239359457387032008-07-02T13:56:00.000+02:002008-07-02T13:56:00.000+02:00Üdvözlöm!Egy halk megjegyzés: a Töki pompos egy cé...Üdvözlöm!<BR/><BR/>Egy halk megjegyzés: a Töki pompos egy cég neve és nem egy ételneve. Rendezvényeken NEM CSAK töki pompossal lehet találkozni (sőőőt egyre kevésbé) van náluk jó néhány színvonalasabb, minőségibb langallót sütő cég is országszerte nem kevés.<BR/>Jó lenne, ha nem azonosítanák az emberek a tévhitek alapján ezt a népi eledelt a tökiekkel.<BR/>Köszönöm, Fodor ZsuzsaAnonymousnoreply@blogger.com