2008. november 23., vasárnap

Recept kerestetik!



Újabban ránktört a kolbásztöltési láz.Különösen Attila szeretne házilag sütnivaló kolbászt csinálni. A gond csak az volt, hogy nem rendelkeztünk töltéshez való alkalmatossággal mostanáig, ugyanis Attila nagymamája orvosolta ezt a hiányosságot és jövő hétvégére hozza a húsdarálóval egybekötött kolbásztöltőt.
Most már csak egy a probléma: mivel még nem csináltunk ilyet soha, jól bevált receptekre fáj a fogunk, ezért kérnék minden blogtársat és olvasót, hogy bocsássa rendelkezésünkre féltett sütőkolbász-receptjét, amely lehet magyaros, vagy bármilyen más fűszerezésű. A töltésről és a végeredményről beszámolok majd a blogon (megemlítve persze a recept forrását is).

A kép forrása: Dreamstime.com

6 megjegyzés:

  1. Házi kolbász (ahogy mi készítjük):
    10 kg húshoz:
    15 dkg só
    2 dkg őrölt feketebors
    4 fej fokhagyma
    10 dkg paprika
    Fontos: hogy a kolbász ne legyen száraz, a húsfélének legalább egyharmada zsírosabb rész legyen, pl. bőrös-szalonnás comb. Ezen kívül dolgozhatunk bele egy kevés vizet is (komolyan!), ha szeretjük a debreceni-típusú szaftosabb kolbászokat. Vagy a fűszerek lehűtött főzővizéből tehetünk hozzá.
    Természetesen a fenti alapreceptet ízlésünk szerinti fűszerekkel gazdagíthatjuk, és pirospaprika egy része is lehet csípős, ha úgy szeretjük.

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsi! Itt küldöm a linket a mi saját "disznóságainkról: http://katakonyha.blogspot.com/2008/11/kolbszoltunk.html

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Itt van a jó kis toulouse-i kolbász:
    http://lorien.blog.hu/tags/toulouse_i_kolbász
    De a bűvösnél is vannak jó receptek:
    http://buvosszakacs.blog.hu/2008/01/12/kolbasz_boldog_disznobol

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a recepteket. Lorien, titkon számítottam ám a kommentedre:-)

    VálaszTörlés
  5. :)
    Kérdés, mennyire vagy elégedett vele?
    Különben mostanában már nekem is a különböző kolbászokon jár az eszem, akarok is készíteni majd.

    VálaszTörlés
  6. Teljesen meg vagyok elégedve. Ami biztos, citromos kolbászt mindeképp szeretnék csinálni.

    VálaszTörlés