2011. június 20., hétfő

Kapros cukkini főzelék


Ez a recept a múlt heti Bezzeganyás poszthoz készült, ahol könnyű zöldséges ételek készítése volt a téma. A végeredmény nagyon ízlett, ezért gondoltam, hogy a blogon is helye van.


A hagyományos értelemben ez nem is főzelék, nincs benne lisztes rántás vagy habarás, a tejföl vagy joghurt adja meg a sűrűségét. A savanykás ízhez nagyon jól illik a kapor, de sokan nem szeretik, ők helyettesítsék petrezselyemmel. Hozzátápláláshoz is nagyon ajánlom, tejföl nélkül 7 hónapos kortól.


Recept


2 kisebb cukkini

4-5 kisebb szem újkrumpli

egy kis fej hagyma

fél csokor kapor

2 dl tejföl/joghurt

egy evőkanál olaj

Az olajon a felaprított hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a felkockázott krumplit és cukkinit (ne vágjuk túl apróra), felöntöm annyi vízzel, amennyi félig ellepi, és fedő alatt puhára párolom. Félidőben hozzáadom a felaprított kaprot, majd ha puha a zöldség, hozzákeverem a tejfölt és pár perc alatt összefőzöm. Langyosan a legfinomabb, halak és szárnyasok mellé ajánlom.

5 megjegyzés:

  1. Hát ez felséges lehet. Alig várom, hogy szedhessem a kertben a cukkinit, patisszont, tököt... ja és a kaprot!

    VálaszTörlés
  2. Meggyszörpre van valami jó tipped? Tudom, cukor, de nem zavar, csak Nagyi receptjét szeretném valahogy reprodukálni.

    VálaszTörlés
  3. esetleg ez?
    http://olcso-receptek.hu/befozes/meggyszorp/

    VálaszTörlés
  4. Hajóka, én is várom, igaz nálunk csak cukkini van, meg kapor, de azt a lányom lelegelte:-)

    VálaszTörlés