2011. június 9., csütörtök

Sült rizottó-golyó


Mostanában, ha rizottót főzök, mindig egy kicsit többet készítek, és a maradékból rizsgolyókat sütök. Ez történt a sült zöldséges rizottó maradékával is. Mivel a rizottó csak frissen jó, ez a recept tökéletes a maradék hasznosítására. Elkészítése sem tart tovább tíz percnél és utána csak sütni kell.

Akár előételként, akár könnyű vacsoraként megállja a helyét, tálalható paradicsomszósszal, vagy csak úgy magában is.

Recept

20-30 dkg maradék rizottó
egy golyó mozzarella
két tojás
zsemlemorzsa
olaj

A rizottót összedolgozom egy nyers tojással és golyókat formálok belőle. Van olyan, hogy a rizshez nem is adok tojást, úgy is összeáll a massza. A golyók közepébe egy kocka mozzarellát teszek. A másik tojást felverem, a golyókat megforgatom benne, majd zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem a felesleges olajat, majd tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, valóban egy vacsorára is szívesen elmajszolgatnám!

    VálaszTörlés
  2. Nyammi! Nagyon jó ötlet, nálunk is mindíg mard meg rizottó, és általában addig várakozik a hűtőben, amíg el nem dobódik. Hát, ezután, ezt sem pazaroljuk el! :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Ha sima főtt rizs marad, akkor pedig keverj bele vagy borsót, vagy kukoricát, és tojás, parmezán, mozzarella, fűszer hozzáadásával ugyanezen módon süsd ki.
    Úgy is isteni!!!!!

    VálaszTörlés