2007. október 2., kedd

VKF- IX Szüreti máj

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e egyáltalán a soros témára, mert jó ideig nem jutott eszembe olyan recept, amivel indulnék. Aztán anyukámmal beszélgetve eszembe jutott a következő étel, amit ő azóta többször is megfőzött, és nagy sikere volt. (Remélem, nem késem le a határidőt, úgyhogy további köntörfalazás nélkül már írom is.)

Recept

60 dkg máj (mi a szárnyasmájat kedveljük jobban)
liszt, só bors
2 evőkanál olaj
3 evőkanál vaj
fél deci félszáraz fehérbor
egy kisebb fürt fehér szőlő

A májat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított zsiradékok keverékén megsütjük (a közepe maradjon rózsaszínes). Ezután kivesszük, tálalásig melegen tartjuk. A serpenyőbe beledobjuk a szőlőt, hozzáöntjük a fehérbort, kicsit beforraljuk, visszatesszük a májat, átmelegítjük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails