Nagyon régen írtam már ide, ennek több oka is van. Egyrészt sokat dolgozom, másrészt a gyerekeimre fordítom a kevés szabadidőmet. Főzök is persze, de sok újdonságra nincs sem lehetőség, sem idő: a kölykök ragaszkodnak a megszokott kedvencekhez, és az időfaktor is korlátoz.
Most egy nevetségesen egyszerű salátával jövök, aminek a nagyszerűsége pont ebben rejlik. Mivel még kapható jó érett paradicsom, sőt a kiskertben is akad néhány, érdemes elkészíteni.
Lehet belőle előétel, főételhez kísérő, de jó kenyérrel, pirítóssal könnyű vacsorának is elmegy, ebben az esetben mozzarellával, fetával fel lehet dobni.
Recept
6 közepes paradicsom
egy közepes lilahagyma
só, bors
csipet cukor
fél citrom
2 evőkanál olívaolaj
szárított oreganó
bazsalikom, menta, petrezselyem tetszés szerint
A paradicsomokat félbe, majd a feleket négy-hat darabra vágom,
és tálba teszem. A megtisztított lilahagymát félkarikákra szelem, a
paradicsomra szórom. Az alapanyagokat tetszés szerint meghintem sóval,
cukorral, kevés borssal, szárított oreganóval, ráöntöm az olajat és facsarok rá
citromlét (nem kell a fél citrom összes leve). Jól behűtöm, tálaláskor
bazsalikom, menta vagy petrezselyemlevéllel szórom meg.
A recept eredetileg a Bezzeganyán jelent meg.
2 megjegyzés:
Akár milyen egyszerű, de tuti, hogy nagyszerű:) A látvány is étvágygerjesztő.
Ugyanezt szoktam, annyi különbséggel, hogy én ráteszem a pirítósra, pici olívaolajat rá, és úgy tálalom. Akár előételnek is mehet.
Megjegyzés küldése