2008. március 10., hétfő

Lazacos szendvicskrém


Ezt a szendvicskrémet még a névnapi összejövetelre készítettem. Nagy sikere volt, a 6-8 személyre méretezett adagot öten tüntettük el. Igazándiból nem recept, csak pár hozzávaló összekeveréséből álló zseniális kombináció, egyetlen hátránya van: egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Aki nem szereti a kaprot, hagyja ki, bár nálam a kapor és a lazac elválaszthatatlan társai egymásnak.

Amit semmiképpen nem hagynék el mellőle, az a nyers uborka, üdítően hat a füstös-sós halkrém mellé.

Finom hozzá a feketekenyér, a barna kenyérből készült pirítós, most azonban egyszerű, friss ropogós bagettel ettük.

Alkoholt fogyasztók számára autentikus kísérő lehet vodka mellé (ezt mi kihagytuk).

Recept

20 dkg füstölt lazac
2 evőkanál olajban eltett lazactörmelék
3 doboz natúr Philadelphia krémsajt
egy csokor kapor
pár csepp citromlé
egy kisebb fej lilahagyma

A füstölt lazacot késsel apróra vágom. A krémsajtot tálba teszem, hozzáadom a kétféle halhúst, a felaprított kaprot és lilahagymát, pár csepp citromlevet, és kikeverem. Ha túl sűrű lenne, egy-két evőkanál tejföllel lehet lazítani. Sót semmiképpen ne tegyünk bele a hal miatt.
Fogyasztás előtt egy-két órát érlelem a hűtőben.
Péksüteménnyel és nyers uborkával tálalom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

mi az az olajban eltett lazactörmelék?boltban lehet kapni?
alika

Zsuzsi írta...

Igen, a kaviárnál kicsit nagyobb üvegben lehet kapni, nagyon tömény, erősíti a lazacos ízhatást.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails