Gyorsan és könnyen
elkészíthető, finom, teljes értékű főétel, fogyasztható magában, vagy rizzsel,
lepénykenyérrel tálalva. Ha köret nélkül akarjuk tálalni, 3 szem krumplival és
30-40 deka zöldbabbal számoljunk. Az ötlet a Good Food magazinból származik, de a fűszerezésen változtattam,így kicsit öszvér, de inkább indiai ízvilágot képviselő étel született belőle.
Recept
50 deka csirkecombfilé
egy fej hagyma
két nagy darab krumpli
két gerezd fokhagyma
20 deka ceruzabab (fagyasztott is lehet)
két evőkanál currypaszta (vörös, enyhén csípős)
egy 500 grammos passzírozott paradicsom
három evőkanál zsírosabb (3-4%) joghurt
római kömény
indiai fűszerkeverék (garam masala)
egy evőkanál olaj
A hagymát felaprítom, a csirkehúst kockákra vágom. Az
olajat mélyebb serpenyőben felforrósítom, rádobom a hagymát, megszórom római
köménnyel és pár percig pirítom. Hozzáadom a húst, ezzel még öt percig sütöm.
Belekeverem a currypasztát,
egy percig kevergetve sütöm. Beleteszem a nagyobb kockákra vágott krumplit, a
paradicsomot, a reszelt fokhagymát, a fűszerkeveréket, egy deci vizet és fedő
alatt addig főzöm, amíg a hús és a krumpli majdnem teljesen puha lesz. Ekkor
beleteszem a zöldbabot is, ha kell, öntök alá még vizet, és készre főzöm az
ételt. Ha minden megpuhult, a levébe keverem a joghurtot - ezzel már nem forralom -, és tálalom.
Változat: elhagyjuk a
currypasztát, római köményt, joghurtot, emeljük a fokhagyma mennyiségét (4-5
gerezd elég), és a végén, a zöldbabbal együtt friss zöldfűszereket (petrezselyem,
bazsalikom, kakukkfű) adunk hozzá. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, és nem
hívjuk currynek.
A recept eredetileg a Bezzeganyán jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése