Közeleg a húsvét, lassan itt van a kalácsok szezonja, ezért most egy kalácsrecept következik.
Ez nem az a tipikus húsvéti foszlós kalács, mint ami nálunk hagyományos, de érdemes kipróbálni, mert az ünnepi
reggelihez, uzsonnához lekvárral fogyasztva nagyon illik. A recept a Good Food első magyar kiadású számából származik, amit immár egy éve olvashatunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az újságot, amióta megjelenik, gyakorlatilag más receptes lapot nem is veszek. Tele van egyszerűen elkészíthető, rögtön sikerélményt hozó ételek leírásaival, nagyon szeretem:-)
Recept
50 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg túró
10 dkg vaj
egy csomag szárazélesztő vagy 5 dkg friss
1,5 dl tej
1 tojássárga
csipet só
egy zacskó vaníliá scukor
egy citrom reszelt héja
15 dkg kristálycukor
10 dkg túró
10 dkg vaj
egy csomag szárazélesztő vagy 5 dkg friss
1,5 dl tej
1 tojássárga
csipet só
egy zacskó vaníliá scukor
egy citrom reszelt héja
A lisztet a vajjal elmorzsolom. A friss élesztő használata
esetén a langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, (porélesztőnél elég az
élesztőt a liszthez keverni) és a túróval, tojássárgájával, és a maradék
hozzávalókkal lágy tésztát gyúrok belőle. Egy órán át kelesztem, cipóvá
formázom (én most sütőpapírral bélelt téglaformában sütöttem ki) és 180 fokra
előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. A tetejére lehet porcukrot
hinteni és nagyon jól illik mellé az eper-, vagy más pikáns lekvár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése