2008. február 7., csütörtök

Folyt. köv. -pirított rizstészta, saláta


A vasárnapi menü része volt még a sertéshúsos pirított tészta, meg a szójás gyömbéres saláta.

Amikor a menüt kitaláltam, féltem, hogy mellélövök, mert anyukámék nincsenek hozzászokva ezekhez az ízekhez. Tévedtem – hála a jó égnek – mindenkinek nagyon ízlett minden.

Még szerencse, hogy a családom tagjai ennyire nyitottak az új ízekre.

Következzen most a pirított tészta és a saláta.

Recept

A pirított tésztához

25 dkg sovány sertéshús
2 cm-es gyömbérdarab
egy piros thai chili
szójaszósz, olaj
2 gerezd fokhagyma
25 dkg rizstészta
fél piros kaliforniai paprika
4-5 cső bébikukorica

A salátához

Vegyes salátakeverék
Egy kígyóuborka vékony hasábokra vágva
Fél piros kaliforniai paprika vékonyan felcsíkozva

A salátaöntethez

Fél lime leve
Egy kiskanál cukor
Egy cm-es gyömbérdarab felaprítva
Egy gerezd fokhagyma apróra vágva
Olaj, szójaszósz
Pár szelet chili

A tésztához a húst a felaprított gyömbérrel, chilivel, fokhagymával ,szójaszósszal és kevés olajjal egy éjszakán át pácolom, az elkészítés napján sütés előtt hagyom szobahőmérsékleten pár óráig felmelegedni. Amikor készítem, felforrósítom a wokot kevés olajjal, beleöntöm a húst a páccal együtt és pár perc alatt megsütöm. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát és bébikukoricát é kevergetve fél percig sütöm. Utána hozzáadom a megfőzött rizstésztát, beleforgatom a húsos zöldséges raguba, tetszés szerint sózom.

A salátához a zöldségeket tálba teszem. A többi hozzávalóból öntetet keverek és tálalásnál nyakon öntöm vele a salátát.

A tésztát és a salátát a halpogácsa mellé tálaltam, édes chiliszósz kíséretében.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails