Ma anyukám és anyósom volt hivatalos hozzánk látogatóba. Gondoltam egy merészet és úgy döntöttem, hogy ázsiai jellegű ételeket fogok készíteni, erre még jelenlétükben egyébként nem került sor.
A menü halpogácsa volt édes chiliszósszal, pirított tészta sertéshússal és zöldségekkel, meg saláta szójás gyömbéres öntettel.
A probléma ott kezdődött, hogy anyukám – aki egyébént minden újdonságra vevő –amikor meghallotta, hogy a halpogácsa cápaharcsából lesz, kijelentette, hogy ő márpedig cápát nem eszik. Hiába mutogattuk neki a Wikipédiában a szóban forgó hal fotóját, mondván ez nem cápa, hajthatatlannak bizonyult. Mindegy, én ráhagytam, mondtam neki, hogy legfeljebb éhen marad.
Aztán amikor elkezdtem sütni a halpogácsát, már szólt, hogy milyen jó illata van, végül pedig gond nélkül bekebelezte az egész ételsort.
Most a halpogácsa receptjét osztom meg veletek.
Recept
Fél kiló fehér húsú halfilé (most cápaharcsa avagy pangasius)
Egy tojás
Egy kis fej hagyma
Két gerezd fokhagyma
Egy zöld chilipaprika
2 cm-s gyömbérdarab
8 db zöldhüvelyű zöldbab vagy pár szál újhagyma
egy evőkanál korianderzöld
egy evőkanál osztrigaszósz
kevés zöldcitromlé
só, a sütéshez olaj
A hagymát, fokhagymát, koriandert, chilit robotgépben összeturmixolom. A halfilét kockákra vágom és robotgépben pépesítem. A fűszerpépet elkeverem a leturmixolt hallal, az osztigaszósszal, adok hozzá pár csepp lime-levet, és ízlés szerint sózom. Hozzáadom a felkarikázott zöldbabot, most én ennek hiányában újhagymát használtam. Belekeverek egy tojást, jól eldolgozom, majd forró olajban aranybarna pogácsákat sütök a masszából. Papírtörlőn lecsepegtetem és friss zöldcitrom-cikkel és édes chiliszósszal tálalom.
A menü halpogácsa volt édes chiliszósszal, pirított tészta sertéshússal és zöldségekkel, meg saláta szójás gyömbéres öntettel.
A probléma ott kezdődött, hogy anyukám – aki egyébént minden újdonságra vevő –amikor meghallotta, hogy a halpogácsa cápaharcsából lesz, kijelentette, hogy ő márpedig cápát nem eszik. Hiába mutogattuk neki a Wikipédiában a szóban forgó hal fotóját, mondván ez nem cápa, hajthatatlannak bizonyult. Mindegy, én ráhagytam, mondtam neki, hogy legfeljebb éhen marad.
Aztán amikor elkezdtem sütni a halpogácsát, már szólt, hogy milyen jó illata van, végül pedig gond nélkül bekebelezte az egész ételsort.
Most a halpogácsa receptjét osztom meg veletek.
Recept
Fél kiló fehér húsú halfilé (most cápaharcsa avagy pangasius)
Egy tojás
Egy kis fej hagyma
Két gerezd fokhagyma
Egy zöld chilipaprika
2 cm-s gyömbérdarab
8 db zöldhüvelyű zöldbab vagy pár szál újhagyma
egy evőkanál korianderzöld
egy evőkanál osztrigaszósz
kevés zöldcitromlé
só, a sütéshez olaj
A hagymát, fokhagymát, koriandert, chilit robotgépben összeturmixolom. A halfilét kockákra vágom és robotgépben pépesítem. A fűszerpépet elkeverem a leturmixolt hallal, az osztigaszósszal, adok hozzá pár csepp lime-levet, és ízlés szerint sózom. Hozzáadom a felkarikázott zöldbabot, most én ennek hiányában újhagymát használtam. Belekeverek egy tojást, jól eldolgozom, majd forró olajban aranybarna pogácsákat sütök a masszából. Papírtörlőn lecsepegtetem és friss zöldcitrom-cikkel és édes chiliszósszal tálalom.
1 megjegyzés:
Biztosan ki fogjuk próbálni! :)
Megjegyzés küldése