2008. szeptember 30., kedd

Vaníliakrémes kosárkák


Még a múlt hétvégén sütöttem ezt a süteményt. Az apropóját az adta, hogy nem bírtam otthagyni a zöldségesnél egy tálca mélybordó színben pompázó málnát. Tanakodtam, hogy mire használjam, végül Attila unszolására gyümölcskosár tetejére került.
A kosárkákat leveles tésztából készítettem, és megszenvedtem vele, mert kosárkaforma híján kisméretű kerámia felfújtformát használtam, amiből elég izgalmas volt kivakarni a vaksütéssel megsütött tésztát. Kosárkának igazán nem volt nevezhető a végeredmény, de bátran rá lehetett húzni a rusztikus jelzőt.
A krémet én főztem hozzá, a sütemények tetejére pedig a málnaszemek kerültek (Na nem sok, mert több mint a fele a szakácsban végezte).

Recept

Egy csomag leveles tészta a Plusból
25 dkg málna

A krémhez

5 dl tej
6 dkg cukor
4 dkg kukoricaliszt
2 tojássárga
egy vaníliarúd

A hat tésztalapból álló fagyasztott leveles tésztát felengedem, minden lapot félbevágok, és a tésztákkal kibélelek 12 db kosárkaformát. Sütőpapírt terítek a tésztára, szórok rá lencsét/babot nehezéknek, és 200 fokoss előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm. A tésztakosarakat a formából kioperálom és kihűtöm.
A krémhez minden hozzávalót összekeverek, a vaníliarudat félbehasítom, a keverékbe kaparom a belsejét, a rudat is beledobom és lassú tűzön sűrűre főzöm. Felhasználás előtt lehűtöm.
Ezután összeállítom a süteményt: a tésztakosarakba vaníliás krémet kanalazok és a tetejére málnaszemeket ültetek. Pár órára behűtöm, majd megesszük.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Zsuzsi és "Zsófi"!!!
Egy javaslat, legközelebb próbáld meg muffin formában megsütni a kosárkákat. Én már csináltam és sikerült.
Üdv.Marcsi

Zsuzsi írta...

Az igazság az, hogy nincs muffin formám, mert valahogy a hideg kiráz a muffinmániától. Ez hülyeség, mert a formát ezer más dologra is lehet(ne) használni, de ez van:-)

Névtelen írta...

great to meet you zsuzsifoz.blogspot.com admin found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

Névtelen írta...

Ez tényleg hülyeség

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails