2010. február 1., hétfő

Tél van


Szép ez a hó, csak már nagyon elegem van belőle. Egyrészt a tél nem az én évszakom, másrészt a negyven centis hóban abszolút nem tudunk közlekedni. Mivel már dolgozom, a szabadságom arra megy el, hogy nem tudok bemenni a munkahelyemre, talán ez a legbosszantóbb az egészben. A mobilomon lassan a hókotró telefonszáma a leggyakoribb hívás, mégsem érünk vele semmit, mert mire lekotorja a havat, vagy esik újabb tíz centi, vagy felfagy az útra. Arról ne is beszéljünk, hogy normálisan nem is lehet letakarítani, mert az út is katasztrofális minőségű. (Éljen a szentendrei önkormányzat.)
De azért történnek jó dolgok is: Zsófi élvezi a havat a kutyák társaságában, a szánkózástól nincs elragadtatva, egykedvűen ücsörgött az etetőszékéből és egy vasszánkóból tákolt alkalmi járgányban. A hóban úgy közlekedik, mint egy menetelő katona, természetesen arra megy, amerre a legmélyebb a hó és a legegyenetlenebb a terep, de nem is ő lenne, ha nem így lenne.
Amíg én dolgozom, ő jól elvan az apjával, játszanak, sétálnak, sütnek-főznek, így mostanában gyakran fordul elő, hogy csak leülök a konyhában és elémteszik az ételt.
Mindenesetre igyekszem azért gyakrabban írni, már ha bejutok a konyhába.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Tél van, és milyen jól áll neki a tél!:)))

recuperator írta...

Azért nem tudsz bemenni, mert a hótakarításról mindenki leszokott.
bajvanagyerekkel.blog.hu

Zsuzsi írta...

Rajtunk kívül sajna. Egyedül lakunk az utcánkban, így ahhoz, hogy az utcából a levezető útra kijussunk, eleve nekünk kell takarítani a havat, a következő utcát a párom takarítja a barátjával, pedig mindenki ott jár. A kedves lakók nem gondolják, hogy a főútig tartó kb. 1,5 km 45 fokos lejtőt is ők ketten kotorják majd...De mindez nem menti fel az önkormányzatot. Ha adót tud szedni, közfeladatot is el kell látni:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails