2010. április 24., szombat

Programajánló: Az állatkert


Múlt hétvégén állatkertben jártunk. Ez önmagában is igen szórakoztató hétvégi program, de egy másfél évessel, aki életében először látja az állatkertet, még izgalmasabb móka.


Az állatkert nagyon szép, sok része átépítésre került, mióta utoljára voltunk, az állatok tágasabb, és eredeti élőhelyükre még inkább emlékeztető kifutókat kaptak, az épületek megújultak, minden tele van gyönyörűen megkomponált virágoskertekkel és még sorolhatnám. Jelenleg a Nagy Tó van felújítás alatt, ennek következtében a létesítmény egész területén mászkálnak kacsák –pelyhes kiskacsák is - a látogatók közt, a gyerekek legnagyobb örömére. Zsófi ennek külön örült és mindenáron testközelbe akart kerülni a madarakkal, nem győztük elterelni. Szokás szerint jó sokan voltak, millió kis bandita rótta a köröket kismotorral, vagy anélkül, abajgatva a kacsákat és minden más elérhető élőlényt, ami él és mozog (más kérdés, hogy azért néha lehet ám szólni a gyereknek, hogy ne rugdossa a kacsát, ne menjen neki másnak motorral, ne etesse kövekkel az állatokat és még sorolhatnám…)


Visszatérve a lényegre, lánykánk és mi is nagyon élveztük a sétát, neki leginkább a madarak és majmok tetszettek – legyenek bármilyen fajtából-, meg a kecskék a kisállatsimogatóból, akik az első adandó alkalommal megpróbálták a farmerdzsekimet a gomboktól megszabadítani, hála a jó égnek sikertelenül. Mi leginkább az új gorillakifutót, az elefántokat, a tigrist, - én személy szerint a számtalan színes virágot - csodáltuk meg.


Nagyon ajánlom mindenkinek az állatkertet, már egy másfél évessel is teljes mértékben élvezhető hétvégi program, mind felnőtteknek, mind gyerekeknek, az meg külön élmény, ahogy a lányunk rácsodálkozott az újdonságokra.

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Látszik, hogy Nagylány (is) élvezte... :))
Nagyon szép képek! :)
Mi próbáltuk a kengurut ugrálásra bírni, de nagyon lusta volt, mint ahogy a többiek is, ezért hamarosan meg kell ismételni a túrát... :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails