Egy ehhez hasonló süteményen James Martin Sweet Baby James című műsorában akadt meg a szemem, de a receptet elfelejtettem megjegyezni. A főzött narancsos sütemény azonban továbbra sem ment ki a fejemből, kíváncsi voltam, meg lehet-e ezt úgy csinálni, hogy élvezhető, nem túl keserű édesség legyen a végeredmény.
Végül Nigella Lawson receptje alapján mandarinnal készítettem el, de az eredetihez képest a mandula felét liszttel helyettesítettem azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt itthon több mandulám.
A végeredmény családom tetszését elnyerte: egy keserédes, a gyümölcstől szaftos, nem száraz, karácsonyi hangulatot árasztó süteményt kóstolhattunk, amely akár magában, akár tejszínhabbal is nagyon finom, de krémsajtos mázzal is el tudnám képzelni.
Recept
4-5 mandarin (kb 38-40 dkg)
4 megjegyzés:
Ó igen, ezt a receptet már én is kinéztem! :) Nagyon nagyon guszta! köszi, hogy megosztottad velünk!
Én nemcsak kinéztem, el is készítettem. Pont úgy, ahogy Nigella, de a mandarint cukros vízben főztem meg és csak mandulával készítettem, ja és tettem bele egy kávéskanálnyi sütőport. Picit omlósabb és magasabb lett. A bártaimnak nagyon ízlett.
szia
szeretnék a SWEET BADY JAMES oldal linket kérni rola, mert 9-én csinált PILLE cukrot , és szeretném leírni , és meg csinálni.
köszi.
Kedves Évanéni!
Itt a link, a pillecukor az "other food" fül alatt, marshmallow címmel található.
http://www.jamesmartinchef.co.uk/pcc.asp?xpath=&xpathid=&lang=eng
Megjegyzés küldése