A pár héttel korábban megjelent Bezzeganyás fagyiposztomhoz készítettem ezt a fagyit, aminek itthon végül akkora sikere lett, hogy nem sikerült még lefényképezni sem.
2 dl tej
egy doboz (4 dl) kókusztej
4 tojássárga
15 dkg cukor
10 dkg étcsoki (jó minőségű)
egy csipet só
egy evőkanál fehér rum (elhagyható)
A tejet a kókusztejjel felmelegítem. Ezalatt a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, másik edényben pedig gőz felett megolvasztom a csokoládét. A cukros tojáshoz hozzáöntöm a meleg tejes keveréket, közben habverővel folyamatosan keverem a tojást, hogy csomómentes legyen, és ne csapódjon ki. A keveréket visszaöntöm a lábosba, és krémesre főzöm, ezalatt hozzáadom az olvasztott csokoládét és a rumot is. Ha kissé besűrűsödött, lehűtöm, majd lapos műanyagedénybe téve beteszem a fagyasztóba, és félóránként-óránként átkeverem a kristályosodás megelőzése érdekében. A mennyiségből egy liter fagyi lesz, lehet hozzá kínálni a fel nem használt tojásfehérjéből készített kókuszcsókot.
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a fagyi! Kis tündérke a kislányod gondolom ő ellenőrzi a fagyid minőségét!
Kókusztejes csokifagyiiii imádom, eltettem.
Ha tejszínnel készítem, akkor hány százalékos tejszínt használjak, és mennyit? (ehez a recepthez). Köszi, bea
A kókusztej mennyiségével egyező, legalább 30 %-os habtejszínt vegyél, de ha van ennél zsírosabb, az csak jobb.
Megjegyzés küldése