2011. június 9., csütörtök

Sült rizottó-golyó


Mostanában, ha rizottót főzök, mindig egy kicsit többet készítek, és a maradékból rizsgolyókat sütök. Ez történt a sült zöldséges rizottó maradékával is. Mivel a rizottó csak frissen jó, ez a recept tökéletes a maradék hasznosítására. Elkészítése sem tart tovább tíz percnél és utána csak sütni kell.

Akár előételként, akár könnyű vacsoraként megállja a helyét, tálalható paradicsomszósszal, vagy csak úgy magában is.

Recept

20-30 dkg maradék rizottó
egy golyó mozzarella
két tojás
zsemlemorzsa
olaj

A rizottót összedolgozom egy nyers tojással és golyókat formálok belőle. Van olyan, hogy a rizshez nem is adok tojást, úgy is összeáll a massza. A golyók közepébe egy kocka mozzarellát teszek. A másik tojást felverem, a golyókat megforgatom benne, majd zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem a felesleges olajat, majd tálalom.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, valóban egy vacsorára is szívesen elmajszolgatnám!

Marika írta...

Nyammi! Nagyon jó ötlet, nálunk is mindíg mard meg rizottó, és általában addig várakozik a hűtőben, amíg el nem dobódik. Hát, ezután, ezt sem pazaroljuk el! :) Köszi a receptet!

Névtelen írta...

Ha sima főtt rizs marad, akkor pedig keverj bele vagy borsót, vagy kukoricát, és tojás, parmezán, mozzarella, fűszer hozzáadásával ugyanezen módon süsd ki.
Úgy is isteni!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails