Mostanában, ha rizottót főzök, mindig egy kicsit többet készítek, és a maradékból rizsgolyókat sütök. Ez történt a sült zöldséges rizottó maradékával is. Mivel a rizottó csak frissen jó, ez a recept tökéletes a maradék hasznosítására. Elkészítése sem tart tovább tíz percnél és utána csak sütni kell.
Akár előételként, akár könnyű vacsoraként megállja a helyét, tálalható paradicsomszósszal, vagy csak úgy magában is.
ReceptA rizottót összedolgozom egy nyers tojással és golyókat formálok belőle. Van olyan, hogy a rizshez nem is adok tojást, úgy is összeáll a massza. A golyók közepébe egy kocka mozzarellát teszek. A másik tojást felverem, a golyókat megforgatom benne, majd zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem a felesleges olajat, majd tálalom.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, valóban egy vacsorára is szívesen elmajszolgatnám!
Nyammi! Nagyon jó ötlet, nálunk is mindíg mard meg rizottó, és általában addig várakozik a hűtőben, amíg el nem dobódik. Hát, ezután, ezt sem pazaroljuk el! :) Köszi a receptet!
Ha sima főtt rizs marad, akkor pedig keverj bele vagy borsót, vagy kukoricát, és tojás, parmezán, mozzarella, fűszer hozzáadásával ugyanezen módon süsd ki.
Úgy is isteni!!!!!
Megjegyzés küldése