2011. július 6., szerda

Szomszédék karaja parajjal


Szomszédunk kemenceépítéssel foglalkozik, ebből adódóan gyakran készít ételeket kemencében. Általában kenyeret süt, vagy különböző fűszerezett húsokat, de most előrukkolt egy új recepttel, ami nagyon ízlett, így megígértem neki, hogy felteszem a blogra.

Egy tojással töltött húsról van szó, mert a kiindulási alap az volt, hogy a spenót-tojás párost készíti el, hússal kiegészítve, de nem a szokásos módon. A végeredmény nagyon jól sikerült, köszönhetően a kemencében sütéstől kapott füstös íznek.

Recept

8 szelet csont nélküli sertéskaraj
8 főtt tojás
20-25 dkg szeletelt bacon
só, bors
bazsalikomlevelek
egy fej fokhagyma
egy-két kisebb fej hagyma

A kivert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, belegöngyöljük a főtt tojást. A kapott batyut körbetekerjük baconnel és fogvájóval megtűzzük. A szalonna alá bazsalikomleveleket dugdosunk.

A húsokat olajjal kikent tepsibe tesszük, körérakjuk a lapjában félbevágott fokhagymát és a hagymát, kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, majd a kellően felfűtött kemencébe toljuk. 40-45 perc után a fóliát levesszük, a parázsra kevés nyers tölgy-vagy akácforgácsot dobunk a füstösebb íz kedvéért, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük a töltött húst.

Fokhagymás parajkrémmel és tepsis vagy sült krumplival kínáljuk. Ahogy a szomszéd mondaná: jóféle fehérborocska jól csúszik mellé.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Erről jut eszembe a Szabad egy kis spenótot? című csehszlovák filmvígjáték.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails