Jó sok ideje nem írtam már, most szembesülök az új felülettel (először azt sem tudtam, hol hozom létre ezt a bejegyzést:-()
Sokminden történt: fiam beszokott a bölcsibe, lányom ovis lett, dolgozom ezerrel, így nem volt időm a blogra, de talán most van egy szusszanásnyi időm, hogy folytassam.
Lezajlott a Goldenblog 2012, melyen a közönségszavazatok a 9. helyre juttattak, ami nem várt, kellemes meglepetés volt számomra. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek ezzel a magyaros jellegű, gyorsan elkészülő halétel receptjével.
Recept
Egy 1-1,2 kg-os ponty
10 dkg füstölt szalonna
2-3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
egy teáskanál pirospaprika
só,
olaj
A megtisztított, belezett pontyot sűrűn beirdalom, gyengén
besózom. A tejfölben elkeverem a lereszelt vagy átnyomott fokhagymát, kevés sót
és a pirospaprikát, majd a hal mindkét oldalát megkenem vele. Vékonyan
kiolajozott tepsibe fektetem a halat, az oldalát beborítom vékonyra szeletelt
szalonnával, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
Közben, egyszer átfordítom a másik oldalára, ha van kedvem, megkenem a tejfölös
kencével. Sült krumplival tálalom, és ha marad a fűszeres tejfölből, mellé
kínálom (ha nem marad, lehet még hozzá készíteni, mert passzol a krumplihoz
is.) Valamilyen egyszerű zöld saláta jól illik hozzá.
2 megjegyzés:
gratulálok a 9.helyhez. én is sokat főztem már a blogodból. Ha lesz hozzá hangulatom, ezt is elkészítem. Már kávét is hangulat alapján választok :D http://fon.gs/hangulatkavezo
imádom a pontyokat:D
great blog:)
follow you!
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Megjegyzés küldése