2008. február 20., szerda

Csőtészta kolbásszal és gombával


A korábbiakhoz képest sokkal jobban vagyok, ezért már a konyhába is bemerészkedtem.
(Ez egy kicsit túlzás, mert azért legalább a hétvégén főztem, de olyanokat, amik már szerepeltek a blogon.)

Ma is olyan étel került az asztalra, ami az otthon felhalmozott készletek felhasználására épül, gyakorlatilag maradékokból is előállítható, gyorsan kész van és nagyon ízletes.

Az egész nem más, mint egy olaszos fűszerezésű paradicsommártás, amiben gomba, kolbász és bacon adja az ízeket.

Az ilyen jellegű, ütősebb mártásokhoz én jobban szeretem a rövidebb csőtésztákat (rigatoni, maccheroni), nekem ezekkel jobban ízlik a mártás.


Recept

3-4 szelet bacon
10 dkg szárazkolbász
egy közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
friss rozmaring és bazsalikom
só, bors
egy csomag csőtészta (most Barilla Maccheroni)
a tálaláshoz reszelt sajt



A szalonnát és a kolbászt kisebb darabokra vágom és lábosban, zsiradék nélkül pirítani kezdem. (Ha nem olvad ki belőlük elég zsiradék, kevés olajat öntök alá.)
A felaprított hagymát és fokhagymát hozzáadom, megszórom rozmaringgal és üvegesre párolom. Ekkor hozzáadom a nem túl kis darabokra szeletelt gombát, sózom, borsozom, addig ütöm, amíg levet enged. Beleteszem a hámozott paradicsomot és kb. fél óra alatt összefőzöm. A főzés végén felaprított bazsalikomlevéllel fűszerezem.
A tésztát kifőzöm, összeforgatom a mártás felével, a többit mindenki ízlés szerint teszi a saját adagjára. Reszelt sajtot adok még mellé.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves volt Főnököm! Írok ide is neked, hátha a névnapi lapomat nem kaptad meg innen a messzi Romániából. Ha tudsz adj életjelet magadról. Puszi. Csilla

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails