2008. február 5., kedd

Halpogácsák


Ma anyukám és anyósom volt hivatalos hozzánk látogatóba. Gondoltam egy merészet és úgy döntöttem, hogy ázsiai jellegű ételeket fogok készíteni, erre még jelenlétükben egyébként nem került sor.

A menü halpogácsa volt édes chiliszósszal, pirított tészta sertéshússal és zöldségekkel, meg saláta szójás gyömbéres öntettel.

A probléma ott kezdődött, hogy anyukám – aki egyébént minden újdonságra vevő –amikor meghallotta, hogy a halpogácsa cápaharcsából lesz, kijelentette, hogy ő márpedig cápát nem eszik. Hiába mutogattuk neki a Wikipédiában a szóban forgó hal fotóját, mondván ez nem cápa, hajthatatlannak bizonyult. Mindegy, én ráhagytam, mondtam neki, hogy legfeljebb éhen marad.

Aztán amikor elkezdtem sütni a halpogácsát, már szólt, hogy milyen jó illata van, végül pedig gond nélkül bekebelezte az egész ételsort.

Most a halpogácsa receptjét osztom meg veletek.

Recept

Fél kiló fehér húsú halfilé (most cápaharcsa avagy pangasius)
Egy tojás
Egy kis fej hagyma
Két gerezd fokhagyma
Egy zöld chilipaprika
2 cm-s gyömbérdarab
8 db zöldhüvelyű zöldbab vagy pár szál újhagyma
egy evőkanál korianderzöld
egy evőkanál osztrigaszósz
kevés zöldcitromlé
só, a sütéshez olaj

A hagymát, fokhagymát, koriandert, chilit robotgépben összeturmixolom. A halfilét kockákra vágom és robotgépben pépesítem. A fűszerpépet elkeverem a leturmixolt hallal, az osztigaszósszal, adok hozzá pár csepp lime-levet, és ízlés szerint sózom. Hozzáadom a felkarikázott zöldbabot, most én ennek hiányában újhagymát használtam. Belekeverek egy tojást, jól eldolgozom, majd forró olajban aranybarna pogácsákat sütök a masszából. Papírtörlőn lecsepegtetem és friss zöldcitrom-cikkel és édes chiliszósszal tálalom.

1 megjegyzés:

VOKinga írta...

Biztosan ki fogjuk próbálni! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails