Már tegnap is jeleztem, hogy a maradék medvehagymából krémlevest fogok főzni, hát ez ma meg is történt. Gondolkodtam a metóduson, és arra jutottam, nem szeretném liszttel sűríteni, ezért azt találtam ki, hogy a medvehagymát két kisebb szem krumplival együtt főzöm meg, majd leturmixolom és ez a pép fogja a sűrítőanyagot szolgáltatni. Így is lett, a leves nagyon krémes, selymes állagot vett fel a krumplitól.
Lehet bele pirított zsemlekockát esetleg főtt tojást adni betétként, vagy mellé sajtos pirítóst, én azonban egy kanál tejföllel dúsítva ettem.
Ezzel elfogyott a medvehagyma készlet, szerintem idén már nem jutok hozzá, de várom a következő szezont, hogy több formában próbálhassam ki.
Recept
2-3 marék medvehagyma
2 kisebb krumpli
1.2 liter húsleves
1.5 dl tejszín
egy gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérbor
szerecsendió
só, bors
vaj
Diónyi vajat hevítek, rádobom az egészben hagyott medvehagyma-leveleket, a felkockázott krumplit és pár percig kevergetem. Ekkor felöntöm a húslevessel, beleteszem a felaprított fokhagymagerezdet, majd addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Kiszedem szűrőkanállal a zöldségeket és pépesre turmixolom, majd a masszát visszaöntöm a lébe. Ízesítem sóval, borssal, borral, szerecsendióval, hozzáadom a tejszínt és pár perc alatt összeforralom. Igazi tavaszi leves.
Lehet bele pirított zsemlekockát esetleg főtt tojást adni betétként, vagy mellé sajtos pirítóst, én azonban egy kanál tejföllel dúsítva ettem.
Ezzel elfogyott a medvehagyma készlet, szerintem idén már nem jutok hozzá, de várom a következő szezont, hogy több formában próbálhassam ki.
Recept
2-3 marék medvehagyma
2 kisebb krumpli
1.2 liter húsleves
1.5 dl tejszín
egy gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérbor
szerecsendió
só, bors
vaj
Diónyi vajat hevítek, rádobom az egészben hagyott medvehagyma-leveleket, a felkockázott krumplit és pár percig kevergetem. Ekkor felöntöm a húslevessel, beleteszem a felaprított fokhagymagerezdet, majd addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Kiszedem szűrőkanállal a zöldségeket és pépesre turmixolom, majd a masszát visszaöntöm a lébe. Ízesítem sóval, borssal, borral, szerecsendióval, hozzáadom a tejszínt és pár perc alatt összeforralom. Igazi tavaszi leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése