Korábbi vélekedésemmel ellentétben mégis tudtam venni medvehagymát a METRO-ban (!), így folytatódhatott tovább a kísérletezés.
Úgy döntöttem, hogy hétvégén halat készítek, úgysem győzöm eleget hangoztatni, hogy minél többet eszünk belőle, annál jobb.
Aktuális kedvencem jelenleg a vajhal - szintén METRO-s beszerzés. Állaga és formája hasonlít a tonhaléhoz vagy kardhaléhoz, azaz inkább olyan, mint egy steak, 2-2,5 cm-es szeletekre/érmékre vágva, szeletenként fagyasztva vettem. Húsa hófehér, nagyon ízletes, lédús, szálkamentes, nekem még a vörös tonhalnál is jobban ízlik. A hallal kapcsolatban a kevesebb több elvét szoktam érvényesíteni, azaz a lehető legkevesebb ízesítőanyaggal készítem el, hagyom érvényesülni az ízeket. Ebből a halból fejenként egy szeletet számítok, mert nagyon kiadós.
A halszeleteket medvehagymás krumplipürével kínáltam, aminek nagy sikere volt.
Recept
Személyenként egy szelet vajhal-filé
Só, frissen őrölt feketebors
Olaj, vaj
Tetszés szerint citrom
A körethez
Egy kiló krumpli
Vaj, tejföl, tej
Só, szerecsendió
15 dkg medvehagyma
10 dkg reszelt edami
A körettel kezdem a főzést. Megfőzöm a krumplit, áttöröm, a vajjal, tejjel, tejföllel a megszokott módon krumplipürét készítek, amit sóval, szercsendióval és vajon megfuttatott, csíkokra vágott medvehagymával ízesítek. A forró pürébe belereszelem a sajtot és tálalásig melegen tartom.
A halat közvetlenül a sütés előtt megsózom, vaj és olaj keverékén megsütöm úgy, hogy ne száradjon ki. Frissen őrölt borsot tekerek rá sütés közben.
A megsült halszeleteket a pürével tálalom és adok mellé citromgerezdeket, melynek levével ízesíthetjük a halat.
Úgy döntöttem, hogy hétvégén halat készítek, úgysem győzöm eleget hangoztatni, hogy minél többet eszünk belőle, annál jobb.
Aktuális kedvencem jelenleg a vajhal - szintén METRO-s beszerzés. Állaga és formája hasonlít a tonhaléhoz vagy kardhaléhoz, azaz inkább olyan, mint egy steak, 2-2,5 cm-es szeletekre/érmékre vágva, szeletenként fagyasztva vettem. Húsa hófehér, nagyon ízletes, lédús, szálkamentes, nekem még a vörös tonhalnál is jobban ízlik. A hallal kapcsolatban a kevesebb több elvét szoktam érvényesíteni, azaz a lehető legkevesebb ízesítőanyaggal készítem el, hagyom érvényesülni az ízeket. Ebből a halból fejenként egy szeletet számítok, mert nagyon kiadós.
A halszeleteket medvehagymás krumplipürével kínáltam, aminek nagy sikere volt.
Recept
Személyenként egy szelet vajhal-filé
Só, frissen őrölt feketebors
Olaj, vaj
Tetszés szerint citrom
A körethez
Egy kiló krumpli
Vaj, tejföl, tej
Só, szerecsendió
15 dkg medvehagyma
10 dkg reszelt edami
A körettel kezdem a főzést. Megfőzöm a krumplit, áttöröm, a vajjal, tejjel, tejföllel a megszokott módon krumplipürét készítek, amit sóval, szercsendióval és vajon megfuttatott, csíkokra vágott medvehagymával ízesítek. A forró pürébe belereszelem a sajtot és tálalásig melegen tartom.
A halat közvetlenül a sütés előtt megsózom, vaj és olaj keverékén megsütöm úgy, hogy ne száradjon ki. Frissen őrölt borsot tekerek rá sütés közben.
A megsült halszeleteket a pürével tálalom és adok mellé citromgerezdeket, melynek levével ízesíthetjük a halat.
2 megjegyzés:
Nagy kedvencem a vajhal, eddig csak a Belga sörözőben szoktam enni, most itthon is nekilátok a te recepted alapján. Te hogy csinálnál rá esetleg fűszeres mandulabundát?
Mondjuk megforgatnám kicsit felvert tojásfehérjében és ezután fűszerekkel elkevert, lapra vágott mandulában. Ebben az esetben sütőben sütném meg, nehogy leégjen a mandula.
Majd írd meg, milyen lett.
Megjegyzés küldése