Újabban ránktört a kolbásztöltési láz.Különösen Attila szeretne házilag sütnivaló kolbászt csinálni. A gond csak az volt, hogy nem rendelkeztünk töltéshez való alkalmatossággal mostanáig, ugyanis Attila nagymamája orvosolta ezt a hiányosságot és jövő hétvégére hozza a húsdarálóval egybekötött kolbásztöltőt.
Most már csak egy a probléma: mivel még nem csináltunk ilyet soha, jól bevált receptekre fáj a fogunk, ezért kérnék minden blogtársat és olvasót, hogy bocsássa rendelkezésünkre féltett sütőkolbász-receptjét, amely lehet magyaros, vagy bármilyen más fűszerezésű. A töltésről és a végeredményről beszámolok majd a blogon (megemlítve persze a recept forrását is).
A kép forrása: Dreamstime.com
6 megjegyzés:
Házi kolbász (ahogy mi készítjük):
10 kg húshoz:
15 dkg só
2 dkg őrölt feketebors
4 fej fokhagyma
10 dkg paprika
Fontos: hogy a kolbász ne legyen száraz, a húsfélének legalább egyharmada zsírosabb rész legyen, pl. bőrös-szalonnás comb. Ezen kívül dolgozhatunk bele egy kevés vizet is (komolyan!), ha szeretjük a debreceni-típusú szaftosabb kolbászokat. Vagy a fűszerek lehűtött főzővizéből tehetünk hozzá.
Természetesen a fenti alapreceptet ízlésünk szerinti fűszerekkel gazdagíthatjuk, és pirospaprika egy része is lehet csípős, ha úgy szeretjük.
Zsuzsi! Itt küldöm a linket a mi saját "disznóságainkról: http://katakonyha.blogspot.com/2008/11/kolbszoltunk.html
Szia!
Itt van a jó kis toulouse-i kolbász:
http://lorien.blog.hu/tags/toulouse_i_kolbász
De a bűvösnél is vannak jó receptek:
http://buvosszakacs.blog.hu/2008/01/12/kolbasz_boldog_disznobol
Köszönjük a recepteket. Lorien, titkon számítottam ám a kommentedre:-)
:)
Kérdés, mennyire vagy elégedett vele?
Különben mostanában már nekem is a különböző kolbászokon jár az eszem, akarok is készíteni majd.
Teljesen meg vagyok elégedve. Ami biztos, citromos kolbászt mindeképp szeretnék csinálni.
Megjegyzés küldése