2009. augusztus 19., szerda

Csirkés sült tészta


Ismét egy maradékfelhasználós recept, bár ezúttal a csirkecombot kifejezetten ehhez az ételhez sütöttem, csak sóval, a bőre alá dugott zsályalevelekkel és kakukkfűvel ízesítve, és mellédobtam egy egész fej héjas fokhagymát, ez utóbbi is szerepet kap majd az ételben. (A tepsiben maradt szaftot nem szabad kiönteni, mert ez a tésztamártás alapja.)
Önmagában egy cukkinivel, két csirkecombbal, némi tésztával és tejszínnel nem sok mindent lehet kezdeni – főleg nem egy ilyen jó étvágyú családban, mint a miénk - , de ezek kombinálásával nagyon jó kis egytálételt lehet összehozni igen rövid idő alatt.

Recept

2 egész sült csirkecomb
a csirkével együtt sült fokhagyma
egy fej hagyma
egy cukkini
2 dl tejszín
40 dkg tészta (most fusili)
só, bors
8 dkg reszelt sajt (elhagyható)

A csirkecombokról leszedegetem a húst és szálasra tépkedem. A sült fokhagymagerezdeket kinyomom a héjából, és a csirkehússal együtt félreteszem.
A csirke sütésekor keletkezett szaftot lábosba öntöm és felforrósítom. Rádobom a felszeletelt hagymát és üvegesre sütöm. Ekkor hozzáadom a nagyobb kockákra vágott cukkinit, és addig sütöm, amíg majdnem megpuhul. Ekkor belekeverem a csirkehúst és a sült fokhagymát, ezzel átforgatom, hozzáöntöm a tejszínt és kb. öt perc alatt összeforralom. Sózom, borsozom, leveszem a tűzről. Nem baj, ha a mártás nagyon folyós, majd a tészta felszívja a felesleges nedvességet. A tésztát a ragu készítése közben kifőzöm, jól lecsepegtetem és a csirkés tejszínes öntettel összeforgatom abban a tepsiben, amelyben a csirkét sütöttem, így a sült ízes levéből nem megy kárba semmi. Ha van kedvem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. húsz perc alatt összesütöm az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails