2009. december 7., hétfő

Túrósajt 2.0


Aki mer, az nyer, és ez tényleg így van!
Már az első sajtkészítős posztban jeleztem, hogy módosítani fogom a receptet, és a tojás elhagyásával is megpróbálom elkészíteni a sajtot. Nem értettem ugyanis, hogy mi keres egy sajtkészítményben tojás. Így utólag átgondolva a dolgot, ez biztos valami biztonsági intézkedés lehet arra az esetre, ha nem állna össze a sajt, de most már bizonyíthatóan felesleges.
Ezúttal zöldfűszeres-fokhagymás túrósajtot gyártottam, és elégedett vagyok mind az állagával, mind az ízével. A sajt tömör, vágható, gomolyasajthoz hasonló, az íze pedig teljesen rendben van. A fűszerezése két lépcsőben történt: a túrót 2-3 gerezd reszelt fokhagymával ízesített tejben főztem meg, majd a friss zöldfűszereket (bazsalikom, kakukkfű, oregano) a második hevítés előtt, a sózással egyidejűleg adtam hozzá.
A recept eredetije a fenti linken megtalálható.
Aki esetleg ajándékba elkészítené, mindenképp ezt a továbbfejlesztett recept alapján tegye, nagyságrendekkel jobb, mint a másik.

5 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Eszméletlen szép lett ez a kép! Úgy beleharapnék. Na nem a deszkába.

Zsuzsi írta...

Pedig sokat szenvedtem vele, alig van fény. Mi is így voltunk vele, alig tudtam összevakarni a maradékot a fotóhoz:-)

Süti Bazár írta...

Örülök, hogy kipróbáltad. Akkor már én sem teszek bele többet tojást. Nagyon szép lett, ügyes vagy! :))

zsoka írta...

Isteni és egyszerű "sajt", sok-sok zöldfűszerrel... a tojás szerintem a sárga színért kell bele.

duende írta...

Köszi szépen a receptet, ki fogom próbálni. Nagyon tetszik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails