Hosszú neve ellenére nem igazán bonyolult, könnyen elkészíthető étel.
50 dkg zöldspárga
A tálaláshoz metélt (pappardelle vagy tagliatelle) tészta
A pórét felkarikázom és 2 dkg vajon kis lángon megfonnyasztom. Egy kisebb tepsit a maradék vajjal alaposan kikenek, a párolt hagymát beleterítem. A megtisztított spárgát 6-8 darabos kötegekbe csoportosítom, minden köteget körbetekerek egy szelet sonkával, majd a csokrokat a tepsibe fektetem. A tejszínt a tejföllel, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval kikeverem, a spárga tetejére öntöm. A tepsit fóliával letakarom, 170 fokra előmelegített sütőben negyed órát így párolom, utána leveszem a fóliát, és a spárga puhulásáig sütöm tovább (ne legyen vajpuha, úgy a legjobb, ha kicsit roppanós). Közben kifőzöm a tésztát. Ha a zöldség már megpuhult, a kötegeket tálra szedem, a tésztát a tepsiben keletkezett mártással jól összeforgatom, hozzáadom a citromhéjat, szükség szerint még sót. A spárgakötegeket a tésztára fektetem és még 2-3 percre visszatolom az ételt a sütőbe.
Az írás más spárgás receptekkel együtt eredetileg a Bezzeganyán jelent meg.
1 megjegyzés:
Gusztának látom, de nekem ez az ízvilág ismeretlen még nem kóstoltam.
Megjegyzés küldése