2012. március 3., szombat

Sült hasaalja tekercs




Még újévkor sütöttem ezt a húst, amit hidegen, felvágottként ettünk. Nagyon kiadós és olcsó, ráadásul csak a sütés igényel némi időráfordítást, egyáltalán nem munkaigényes étel.

Recept

Kb. egy kiló sertés hasaalja
Egy evőkanál rozmaring
Egy evőkanál kakukkfű
Két teáskanál köménymag
Két teáskanál pirospaprika
Kevés olaj
Spárga a kötözéshez

A húst besózom. A köménymagot mozsárban kicsit megtöröm, majd két evőkanál olajjal elkeverem és hozzáteszem a többi fűszert is. Egy sűrű pasztát kapok, ezzel megkenem a hasaalja húsos oldalát, és feltekerem. Spárgával átkötözöm, mint egy csomagot, hogy megtartsa a formáját, és kevés olajjal kikent tepsibe fektetem. Lehet mellédobni egy két fej vöröshagymát és egy fej héjastól lapjában kettévágott fokhagymát is. Kevés vizet öntök alá, alufóliával lefedem és 170 fokos előmelegített sütőben kb. egy órát sütöm. Ha puha, leveszem a fóliát, kicsit megemelem a sütő hőfokát és pirosra sütöm. Kihűtöm, leveszem róla a spárgát, és vékonyra szelve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails