Nem akartam sokat vacakolni az ebéddel, mert éppen lumbágóval küszködök, bár javuló tendenciát mutatok két napi padlón alvás után. (Ha valakinek van valami hatásos tippje a gyógyuláshoz, szívesen veszem…) Ilyenkor jönnek elő a sütőben, egy edényben gyorsan elkészíthető ételek, mint ez is.
A receptjét még pár éve valamilyen gasztronómiai újságban olvastam, de hogy melyikben, arra már nem emlékszem. Egy biztos: nagyon egyszerűen készíthető, bárki meg tudja csinálni.
A fűszerezésén természetesen változtattam saját ízlésünknek megfelelően, és most került bele fehérbor is, ami szintén nem része az eredeti receptnek, viszont határozottan előnyére válik.
A körete gombás rizs lett, barna rizsből, jó sok gombával.
Recept
Egy csirkemell filézve
2 csirkecomb
4 evőkanál liszt
só, bors
pár levélke rozmaring
mokkáskanál pirospaprika
szerecsendió
egy kiskanál magos mustár
2 gerezd fokhagyma
vaj
3 dl tejföl
fél deci fehérbor
10-15 dkg reszelt sajt (ha lehet, többféle)
A csirkemellet félbe, a feleket lapjában kettévágom. A lisztet a fűszerekkel és a felaprított fokhagymával elkeverem, beleforgatom a csirkedarabokat. Kivajazok e jénai tálat, belefektetem a húsdarabokat, az a jó, ha egy rétegben elférnek. A maradék lisztet a tetejükre szórom. A tejfölt a mustárral, borral kikeverem és a húsra öntöm. Megszórom a reszelt sajttal (gouda és nagyon kevés gorgonzola volt most), vajdarabkákat teszek a tetejére és alufólia alatt kb. 50 percig sütöm közepesen meleg, előmelegített sütőben. Az idő elteltével leveszem a fóliát és a tetejét aranybarnára pirítom, ezalatt a tejfölös mártás is besűrűsödik egy kicsit.
Gombás rizzsel tálaltam.
egy kiskanál magos mustár
2 gerezd fokhagyma
vaj
3 dl tejföl
fél deci fehérbor
10-15 dkg reszelt sajt (ha lehet, többféle)
A csirkemellet félbe, a feleket lapjában kettévágom. A lisztet a fűszerekkel és a felaprított fokhagymával elkeverem, beleforgatom a csirkedarabokat. Kivajazok e jénai tálat, belefektetem a húsdarabokat, az a jó, ha egy rétegben elférnek. A maradék lisztet a tetejükre szórom. A tejfölt a mustárral, borral kikeverem és a húsra öntöm. Megszórom a reszelt sajttal (gouda és nagyon kevés gorgonzola volt most), vajdarabkákat teszek a tetejére és alufólia alatt kb. 50 percig sütöm közepesen meleg, előmelegített sütőben. Az idő elteltével leveszem a fóliát és a tetejét aranybarnára pirítom, ezalatt a tejfölös mártás is besűrűsödik egy kicsit.
Gombás rizzsel tálaltam.
3 megjegyzés:
Kedves Zsuzsi!
Mint kedvenc szakács "segítőm" :) épp most olvasom, hogy lumbágóval küszködsz. Lehet tudok neked segíteni. Keressük egymást telefonon vagy e-mailben.
e-mail: info@fiatalongazdagon.com
tel: 20/312-8486
(én nem tudom a te elérhetőségeid, ezért megkérlek jelentkezz)
Addig is megnézem a receptjét a túró gombócnak. Remélem megtalálom, ha nem akkor adtam egy tippet a következő bejegyzésre :)
Üdv!
István
Zsuzsi!
Keress fel egy kiropraktőrt! Nekem segített. Nem tudom, merre laksz, én a zugligeti úton voltam nála.
Kedves Zsuszi!
Gratula,jó a blog,pl.ez az étel amit mi is így készítünk..de kipróbáltam már más féle húsból is-siker:-)
Hálás recept!
Remélem jobban érzed magad..csakis természetgyógyászhoz fordulj,gyógyszerek hosszú távon nem megoldás-saját tapasztalat más gonddal.
Akartam kérdezni,miért nem adsz meg egy címet amire tudnának kereseni hasonló ügyekbe,ne legyenek orvosi tanácsok a receptek közt? :-)
További sok sikert, üdv, Nóri
Megjegyzés küldése