Ma munkából hazamenet szembesültem a „Mit eszünk vacsorára?” kérdéssel.
Estére már nem főzök olyan gyakran, mint korábban, általában hideget eszünk.
Szerencsére volt otthon gomba, egy kis medvehagyma, így ezekből dobtam össze egy mártást a spagettire.
Nagyon jól sikerült, medvehagyma-szezonban ajánlom mindenkinek, hogy készítse el, ráadásul gyorsan meg lehet csinálni, ha valami könnyű tésztaételre vágyik az ember.
Recept
50 dkg barna csiperke
15 dkg medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kis ág rozmaring
7 dkg vaj
5 dl tejszín
40 dkg spagetti
tálaláshoz reszelt parmezán
A gombát nagyobb darabokra vágom, vajon elkezdem pirítani. Sóval, rozmaringgal, frissen őrölt borssal ízesítem, hozzáadom a felcsíkozott medvehagyma-leveleket. Addig párolom-pirítom, amíg a gomba megpuhul és a hagyma összeesik. Hozzádobom a felaprított fokhagymát, felöntöm a tejszínnel és kb. 3 perc alatt összeforralom. Kifőzöm a spagettit, leszűröm, ráöntöm a mártást és egy-két perc alatt összemelegítem. Reszelt parmezánnal tálalom.
Estére már nem főzök olyan gyakran, mint korábban, általában hideget eszünk.
Szerencsére volt otthon gomba, egy kis medvehagyma, így ezekből dobtam össze egy mártást a spagettire.
Nagyon jól sikerült, medvehagyma-szezonban ajánlom mindenkinek, hogy készítse el, ráadásul gyorsan meg lehet csinálni, ha valami könnyű tésztaételre vágyik az ember.
Recept
50 dkg barna csiperke
15 dkg medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kis ág rozmaring
7 dkg vaj
5 dl tejszín
40 dkg spagetti
tálaláshoz reszelt parmezán
A gombát nagyobb darabokra vágom, vajon elkezdem pirítani. Sóval, rozmaringgal, frissen őrölt borssal ízesítem, hozzáadom a felcsíkozott medvehagyma-leveleket. Addig párolom-pirítom, amíg a gomba megpuhul és a hagyma összeesik. Hozzádobom a felaprított fokhagymát, felöntöm a tejszínnel és kb. 3 perc alatt összeforralom. Kifőzöm a spagettit, leszűröm, ráöntöm a mártást és egy-két perc alatt összemelegítem. Reszelt parmezánnal tálalom.
2 megjegyzés:
Hogy egész évben legyen "Medvehagymás-gombás tészta" az asztalon, ajánlom a www.mirelit.com oldalt ahol egésu évben lehet kapni fagyaszott és sózott medvehagymát.
Én próbáltam Tutijó!
Köszönöm a tippet:-)
Megjegyzés küldése