2008. július 6., vasárnap

Kapros juhtúrós csirketekercs



Most tűnt fel, hogy milyen régen ettünk csirkét, amikor a fagyasztóban alapanyagok után kutakodva kezembe került egy adag csirkemell. Gondoltam, itt az ideje, hogy megegyük, csak azt nem tudtam, mi legyen vele. Körbenéztem a hűtőben, és örömmel láttam, hogy van juhtúró, tegnap meg vettem friss kaprot, úgyhogy arra jutottam, tekercseket készítek a húsból, kapros juhtúróval töltve. Megtaláltam a hentessel hajszálvékonyra szeleteltetett bacont is, ami nagyon jó volt arra, hogy a kissé szárazabb húst körbetekerjem vele, így körvonalazódott a vasárnapi ebédünk.

Recept (4 főre)

2 csirkemell
12 dkg juhtúró
egy evőkanál tejföl
fél csokor kapor
egy gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
négy szelet bacon
5 dkg vaj
egy deci száraz fehérbor
só, bors
egy ág rozmaring

A csirkemelleket elfeleztem, és a fél melleket vastagabbik felüknél bevágtam, kinyitottam, hogy egy dupla széles szeletet kapjak, ezeket sóztam, borsoztam.
A juhtúrót kb. egy evőkanál tejföllel sűrű péppé kevertem, hozzáadtam a reszelt sajtot, felaprított fokhagymát és kaprot. A masszából négy golyót formáztam, minden hússzeletre tettem egyet és feltekertem, két végüknél fogpiszkálóval megtűztem. A tekercseket egy szelet baconnel körbetekertem és szintén fogpiszkálóval rögzítettem. A sütőt kb. 180 fokra előmelegítettem, egy kis tepsibe beledaraboltam a vajat, rátettem a tekercseket, és sütni kezdtem, amikor már kifehéredtek, aláöntöttem a bort és kb.35 perc alatt megsütöttem.
Bazsalikomos paradicsomsalátával és spenótos rizzsel tálaltam.

4 megjegyzés:

keri írta...

nagyon tetszik :)

Zsuzsi írta...

Nagyon örülök neki, főleg, ha kipróbálás után is ez a véleményed

keri írta...

Karácsonyi ebédbe bekerült, mindenkinek ez lett a kedvence! A rozmaringot kihagytuk, több bacont és fokhagymát használtunk.

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy hozzájárulhattam a karácsonyi menühöz:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails