Idei aprósüteményeim között a csokigolyó lett a második, amelynek receptje a Magyar Konyha novemberi számában lelhető fel, csillogó csokoládégömbök álnév alatt. Ez az elnevezés kissé puccos, nekem nem tetszik, úgyhogy nálam a póriasabb csokigolyó néven fog szerepelni.
Ez a süti sem túl édes, akár a mogyorós csillag, és mivel jó minőségű keserűcsoki van benne, jó fogadtatásra számíthat a családban.
Ebből az adagból kb. 40 darab golyó készíthető.
Recept
10 dkg 70%-os étcsoki
25 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 tk mandulaaroma
10dkg porcukor
4 evőkanál kakaó
20 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
vaníliás cukor a forgatáshoz
A csokoládét lereszelem, majd a mandulával, liszttel, cukorral és a kakaó felével összekeverem. Beledolgozom a hideg vajat és a tejszínt. A tésztából két rudat formálok, ezeket folpackba tekerem és fél órára hűtőbe teszem. A pihentetési idő elteltét követően a rudakat 20-20 darabra vágom, ezekből diónyi gömböket formázok és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom. 18 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.
A golyókat még melegen a maradék kakaóval elkevert vaníliás cukorban megforgatom.
Ez a süti sem túl édes, akár a mogyorós csillag, és mivel jó minőségű keserűcsoki van benne, jó fogadtatásra számíthat a családban.
Ebből az adagból kb. 40 darab golyó készíthető.
Recept
10 dkg 70%-os étcsoki
25 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 tk mandulaaroma
10dkg porcukor
4 evőkanál kakaó
20 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
vaníliás cukor a forgatáshoz
A csokoládét lereszelem, majd a mandulával, liszttel, cukorral és a kakaó felével összekeverem. Beledolgozom a hideg vajat és a tejszínt. A tésztából két rudat formálok, ezeket folpackba tekerem és fél órára hűtőbe teszem. A pihentetési idő elteltét követően a rudakat 20-20 darabra vágom, ezekből diónyi gömböket formázok és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom. 18 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.
A golyókat még melegen a maradék kakaóval elkevert vaníliás cukorban megforgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése