Idén ez lett a bónuszsüti, amit a vaníliás kifliből kimaradt tojásfehérjék felhasználására találtam ki.
Tavaly amarettit sütöttem e célra, idén pedig ennek antitézisét fejlesztettem ki: mandula helyett mogyorós, nem fehér, hanem kakaós, pont az ellentettje a híres olasz édességnek.
Kisebb koromban nem rajongtam a habcsókokért, mert akkor még csak azt a gusztustalan színezékkel rózsaszínűre festett habkarikát ismertem, de mióta egyszer kipróbáltam darált olajos magokkal (dió, mandula, mogyoró), állandó szereplője lett a karácsonyi aprósütemény-válaszéknak. Jó benne, hogy hamar elkészül, és könnyű megcsinálni.
Recept
2 tojásfehérje
20 dkg darált mogyoró
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor (nem Nesquick!)
A fehérjéből csipet sóval habot verek, amikor keményedni kezd, beleszórom a cukrot és nagyon keményhabbá verem. Beleforgatom óvatosan a mogyorót és a kakaót is. Kanállal
Sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat rakok a masszából - egymástól elég távol, mert sütés közben szétterül -, és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
Tavaly amarettit sütöttem e célra, idén pedig ennek antitézisét fejlesztettem ki: mandula helyett mogyorós, nem fehér, hanem kakaós, pont az ellentettje a híres olasz édességnek.
Kisebb koromban nem rajongtam a habcsókokért, mert akkor még csak azt a gusztustalan színezékkel rózsaszínűre festett habkarikát ismertem, de mióta egyszer kipróbáltam darált olajos magokkal (dió, mandula, mogyoró), állandó szereplője lett a karácsonyi aprósütemény-válaszéknak. Jó benne, hogy hamar elkészül, és könnyű megcsinálni.
Recept
2 tojásfehérje
20 dkg darált mogyoró
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor (nem Nesquick!)
A fehérjéből csipet sóval habot verek, amikor keményedni kezd, beleszórom a cukrot és nagyon keményhabbá verem. Beleforgatom óvatosan a mogyorót és a kakaót is. Kanállal
Sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat rakok a masszából - egymástól elég távol, mert sütés közben szétterül -, és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
2 megjegyzés:
Szia, én is ilyent készítettem csak mandulával és kakaó nélkül,nagyon finom lett,csak nekem az a bajom vele, hogy az elején szépen felnöttek a sütőben, amikor meg kivettem laposak lettek és azon tűnődtem nem kellene nekik magasnak maradni, nem rontottam el valamit...látom neked is laposak, ezért gondoltam megkérdezem...üdv,Ottis
Szerintem ennek ilyennek kell lennie.
Megjegyzés küldése