2010. július 18., vasárnap

Mascarponés meggyfagyi

A múlt hét slágere volt nálunk ez a fagyi, pedig az elkészítését a kényszer szülte. Eleve adott volt a forróság, úgyhogy nem szívesen sütöttem volna, másrészt – szégyen vagy sem – nem volt itthon egy darab tojás sem, és én erről nem is tudtam.
Volt viszont két doboz mascarpone, meg meggy, és egy ötlet, ami az agyamban motoszkált. Először valamilyen poharas desszertben gondoltam házasítani a meggyet a mascarponéval, de aztán valahogy eljutottam a fagyi gondolatáig. Igaz, nincs fagyigépem, de ezúttal ez sem volt különösebb probléma, mert a massza annyira krémes a nagymennyiségű mascarponétól – és persze szorgosan átkevertem -, hogy jégkristályosodásnak semmi nyomát nem láttam.
Egy baj viszont történt: olyan tempóban tüntette el a család a meggyfagyit, hogy fényképet nem tudtam készíteni.

Recept

50 dkg magozott meggy
2,5 dl cukrozott sűrített tej
50 dkg mascarpone
egy mokkáskanál fahéj
pár csepp citromlé
méz

A meggy kétharmadát a sűrített tejjel leturmixolom, majd egy mély tálban összekeverem a mascarponéval. Hozzáadom a citromlevet és a fahéjat, majd összeforgatom a maradék meggyel. Megkóstolom, és a mézzel édesítem. Kicsit édesebbre készítem, mint amennyire az ízlésünk diktálná, mert a fagyasztással tompulnak az ízek.
A masszát egy nagyobb lapos műanyag dobozba töltöm, és mehet a fagyasztóba. Óránként kiveszem és habverővel, esetleg botmixerrel átkeverem, megelőzve a kristályosodást. Fogyasztás előtt fél órára átteszem a normál hűtőtérbe, utána tálalom.


Kép forrása: Dreamstime.com

3 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Ez jó ötlet, mert nekem is van itthon 2 doboz mascarponém és azon gondolkodtam, hogy mit is csináljak belőle. Köszi az ötletet.

Praliné Zsuzsi írta...

Szia! Jól hangzik! Eddig lecsöpögtetett joghurttal csináltam meggyfagyit idén, de így is ki fogom próbálni! Zsuzsi

Kata írta...

Fagyi az jóóó!!!:) mascarponéval meg jó krémes, tuti siker.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails