Idén nem nagyon volt szerencsém medvehagymához, de egyik hétvégén anyukám meglepett egy kisebb csokorral.
Tanakodtam is, hogy mit kezdjek most vele, megfőzni nem akartam, inkább valami kenyérre való kencébe kevertem, ha már olyan finom kenyereket sütök mostanában.
A hűtőben volt egy darab feta, ebből készült a kence. Nagyon jól illett hozzá az enyhén citromos-fokhagymás ízesítés, igazi tavaszi ízhatású krémet sikerült kevernem.
ReceptA fetát darabokra töröm és az olívaolajjal botmixer segítségével krémesre keverem. Hozzáadom a jól megmosott citrom reszelt héját és levét, a felaprított medvehagymát és tekerek rá borsot. Sózni nem kell, mert a feta önmagában is elég sós. Friss ropogós kenyérrel, paradicsommal, olajbogyóval tálalom.
4 megjegyzés:
Guszta lett! Nem ismerem nagyon és nem is alkalmaztam még a medvehagymát de így sajttal eltudom kébzelni hogy finom.
Zsuzsi,
valóban kell 1 dl-nyi olivaolaj?? nekem így elsőre soknak tűnik, ám lehet nem az(?) :)
Éva, köszi!
Hajni, szerintem ez attól is függ, milyen állagú a feta. Az enyém olyan volt, hogy reszelni is lehetett. Ha lágyabb, először fél decit tennék bele, aztán tennék még, ha túl száraznak találnám.
Ez tenyleg finoman hangzik :-)))).
Megjegyzés küldése