2011. május 2., hétfő

Medvehagymás fetakrém


Idén nem nagyon volt szerencsém medvehagymához, de egyik hétvégén anyukám meglepett egy kisebb csokorral.

Tanakodtam is, hogy mit kezdjek most vele, megfőzni nem akartam, inkább valami kenyérre való kencébe kevertem, ha már olyan finom kenyereket sütök mostanában.

A hűtőben volt egy darab feta, ebből készült a kence. Nagyon jól illett hozzá az enyhén citromos-fokhagymás ízesítés, igazi tavaszi ízhatású krémet sikerült kevernem.

Recept

20 dkg feta sajt
1 dl olívaolaj
8-10 levél medvehagyma
fél citrom leve és reszelt héja
frissen őrölt feketebors

A fetát darabokra töröm és az olívaolajjal botmixer segítségével krémesre keverem. Hozzáadom a jól megmosott citrom reszelt héját és levét, a felaprított medvehagymát és tekerek rá borsot. Sózni nem kell, mert a feta önmagában is elég sós. Friss ropogós kenyérrel, paradicsommal, olajbogyóval tálalom.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta lett! Nem ismerem nagyon és nem is alkalmaztam még a medvehagymát de így sajttal eltudom kébzelni hogy finom.

Hajnalka Nagy írta...

Zsuzsi,
valóban kell 1 dl-nyi olivaolaj?? nekem így elsőre soknak tűnik, ám lehet nem az(?) :)

Zsuzsi írta...

Éva, köszi!
Hajni, szerintem ez attól is függ, milyen állagú a feta. Az enyém olyan volt, hogy reszelni is lehetett. Ha lágyabb, először fél decit tennék bele, aztán tennék még, ha túl száraznak találnám.

Reka írta...

Ez tenyleg finoman hangzik :-)))).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails