2007. szeptember 24., hétfő

Grúz csirke

Épp most olvastam Álabecknél a majonézes csirkecomb receptjét, amiről rögtön a grúz csirke jutott eszembe.
Nem nagyon szeretem a hagyományos sült csirkét, de ezzel a módszerrel elkészítve imádom, mert belül nagyon szaftos, kívül pedig ropogós, mint a szalonnapörc. A csirke bőrét csak így tudom megenni.
Lehet durván hangzik az elkészítés módja, de egyáltalán nem lesz zsíros.
Anyukám evett ilyet Grúziában, ahol lenyomtatják egy nagy súllyal sütés közben. Én a serpenyőnél kisebb fedőt javasolnék, amelyre súlyt lehet tenni.

Recept

egész csirkecomb bőrével együtt (amennyi egy méretes serpenyőbe belefér- nálam kb. 4-5)
négy-öt gerezd fokhagyma
egy ágacska rozmaring
só, olaj

A csirkecombot sütés előtt egy fél órával besózom. A sepenyőben annyi olajat forrósítok, mint a rántott csirke sütéséhez (nem kell megijedni!) belerakom a csirkét, oldalalanként 2-3 perc alatt megkapatom. Az olajba mellédobom a rozmaringágat és a héjas fokhagymát, leveszem a lángot és fedő alatt oldalanként 15-20 percig sütöm. Ha ezen túlvagyok, nagy lángon, fedő nélkül megpirítom, és már kész is. (A felesleges olajat papírtörölköző segítségével leitatom.)

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Tényleg jó ez is!

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy tetszett. Olvastam a zöldbabos receptedet, jó!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails