2008. december 23., kedd

Pórés-sonkás csirkemell


Vettünk egy gyönyörű parasztsonkát, ezért mostanában amibe illik, teszek is. Nem gyorspácolt, műízű utánzatra kell gondolni, hanem lesózott, igazi házi sonkára, amit megrendelésre készít a hentesünk. Érdemes megvenni, mert nagyon kiadós, kerül majd belőle a töltött káposztába, az újévi lencsébe, meg reggelire, vacsorára és sorolhatnám….
A most következő ételbe is tettem sonkát, így gyakorlatilag a mártást nem is kellett ízesíteni, a sonka finom füstössége ezt feleslegessé tette. Gyorsan elkészíthető szombati ebéd lett belőle


Recept

50 dkg csirkemell
egy szál póréhagyma
15 dkg nyers füstölt sonka
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
3 dl tejszín
5 dkg vaj

A csirkemellet kisebb kockákra vágom és a felforrósított vajban aranybarnára sütöm, közben sózom, borsozom. A húst kiveszem a serpenyőből és félreteszem, a visszamaradó vajba beledobom a felkarikázott póréhagymát és kis lángon puhára sütöm. Ekkor kerül bele a felcsíkozott sonka, amellyel még pár percig kevergetem. Ezután ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele, majd visszateszem a csirkét a serpenyőbe és addig forralom a mártással együtt, amíg az kissé be nem sűrűsödik. Spenótos rizs volt a körete.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú Zsuzsi,
Bár én házi sonka helyett tirolit használtam, nagyon finom lett.
Gyors, egyszerű és baromi finom.
Üdv: egy másik Zsuzsi aki főz :-)

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy elkészítetted és ízlett:-)
Szép estét kívánok: Zs.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails