Pár hete megsütöttem Gabojsza pitáját, és messzemenően egyetértek a véleményével, én sem fogok többé pitát venni, inkább magam készítem.
Fűszeres, római köménnyel sütött csirkehússal, hummusszal és tzadzikivel ettük. Szégyenszemre csak a pitáról tudam értékelhető fényképet készíteni, a többiről katasztrofális képek készültek, újabbakat meg nem tudtam csinálni, mert addigra minden elfogyott. A csicseriborsó krémről is csak egy, majdnem használhatatlan kép készült, ez van. Most a hummusz általam kedvelt – kevéssé autentikus - receptje következik.
Recept
2 doboz csicseriborsó konzerv (vagy 30 dkg száraz csicseriborsó)
3 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
egy gerezd fokhagyma reszelve
egy teáskanál őrölt római kömény
egy szárított thai chili morzsolva
fél citrom leve
három evőkanál olívaolaj
só
Ha nem konzervet használok, az egy éjszakán át áztatott csicseriborsót másnap puhára főzöm. A főzőlevet elteszem, lehet, hogy kell belőle egy kevés a pürésítésnél.
A konzerv csicseriborsót levétől lecsepegtetem, kicsit le is öblítem.
A hozzávalókat a turmixgép poharába öntöm és egyneművé kevertetem a géppel. Ha túl sűrű, a főzőlével/nagyon kevés vízzel lehet higítani, de én inkább sűrűre hagyom, úgy szeretem, ha egy kicsit darabos marad.
A még langyos pitával igen finoman lehet mártogatni.
Fűszeres, római köménnyel sütött csirkehússal, hummusszal és tzadzikivel ettük. Szégyenszemre csak a pitáról tudam értékelhető fényképet készíteni, a többiről katasztrofális képek készültek, újabbakat meg nem tudtam csinálni, mert addigra minden elfogyott. A csicseriborsó krémről is csak egy, majdnem használhatatlan kép készült, ez van. Most a hummusz általam kedvelt – kevéssé autentikus - receptje következik.
Recept
2 doboz csicseriborsó konzerv (vagy 30 dkg száraz csicseriborsó)
3 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
egy gerezd fokhagyma reszelve
egy teáskanál őrölt római kömény
egy szárított thai chili morzsolva
fél citrom leve
három evőkanál olívaolaj
só
Ha nem konzervet használok, az egy éjszakán át áztatott csicseriborsót másnap puhára főzöm. A főzőlevet elteszem, lehet, hogy kell belőle egy kevés a pürésítésnél.
A konzerv csicseriborsót levétől lecsepegtetem, kicsit le is öblítem.
A hozzávalókat a turmixgép poharába öntöm és egyneművé kevertetem a géppel. Ha túl sűrű, a főzőlével/nagyon kevés vízzel lehet higítani, de én inkább sűrűre hagyom, úgy szeretem, ha egy kicsit darabos marad.
A még langyos pitával igen finoman lehet mártogatni.
10 megjegyzés:
Bocs, azt nem tudod véletlenül, a laffát hogyan csinálják? Hasonlít a pitához, de nagyobb és nem lesz "zsebes".
Kedves Névtelen!
Küldj egy email címet és megírom a receptjét. Nem szeretném ide bepötyögni, mert hosszú lesz.
Kedves Zsuzsi!
zubora.ferencne(kukac)gmail.com-ra várom a laffa receptet! És előre is nagyon köszönöm! Majd beszámolok az eredményről. :)
Szia, ha esetleg megvan még a megírt laffarecepted, akkor nekem is el tudnád küldeni? Eddig még sajna nem találtam a neten :(
Köszönöm szépen.
Jajj, az emailcím lemaradt csuporkola@gmail.com
Tényleg köszi, további szépeket.
Kedves Zsuzsi!
Laffa recept után kutatva akadtam rá a blogodra. Ha megadom az emil címem, átküldenéd nekem is? Kezdek én is beleszerelmesedni a "hummusz, pita, miegymás" témába. És nem azért mert divat (ha az egyáltalán), hanem mert nagyon fincsi! A címem ciccuska@gmail.com
Előre is nagyon köszönöm, BUÉK!
Egy másik nyilas
Szia!
El tudnád küldeni nekem is a laffa receptjét?
Nagyon köszönöm.
maute11@freemail.hu
Szia, kérlek a laffa receptet küldd át nekem!
kulcsar.mesi@gmail.com nagyon köszi!
Szia! A laffa receptet én is elkérhetném? Nagyon megköszönném.
Kata (soos.kata1kukacgmail.com)
Megjegyzés küldése