2009. március 4., szerda

Leveles kakaós csiga


Ha valaki a reggelihez gyorsan akar finom süteménnyel előállni, akkor ez a leveles kakaós csiga ideális recept a számára. A fagyasztott leveles tésztát elég este a hűtőszekrénybe áttenni, reggelre kienged, a további munkálatok és a sütés pedig a lehető legnagyobb rátartással is fél órán belül megvannak, tehát tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni, utána pedig besöpörni az elismerő szavakat.

Recept

Egy csomag leveles tészta
10 dkg vaj
2 kiskanál keserű kakaópor
egy kiskanál fahéj
4-5 evőkanál cukor

A fagyasztott leveles tésztát kiengedés után lisztezett felületen vékonyra nyújtom. A töltelékhez a vajat felolvasztom, majd hozzákeverem a kakaót, fahéjat és a cukrot. A cukor mennyiségét lehet növelni, ha valaki nagyon édesszájú (érdemes a keveréket megkóstolni) .
A kakaós tölteléket egyenletesen vékonyan rákenem a tésztára, a szélén kb. két centit elhagyok, majd hagyom pár percig száradni (ezt nem muszáj kivárni, ha nagyon sietünk). Ezután a tésztát a hosszanti oldalánál feltekerem, majd két centis szeletekre vágom. Nekem 16 kis csigám lett.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, és kb. 10 perc alatt megsütöm. A kakaós töltelék kifolyik, és a csigák alján szinte karamellizálódik, ettől nem kell megijedni, nagyon finom. Még melegen meg lehet szórni porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails