2009. március 3., kedd

Brokkolis tepsis csirke


Még a múlt héten készítettem ezt a csirkés ételt ebédre. Ismét az itthon talált alapanyagokat használtam fel. A tejföl meg a sajt nálunk állandó szereplő, úgyhogy erre a két hozzávalóra mindig számíthatok, mellé társult a csirkemell, meg a fél zacskó fagyasztott brokkoli. Ezekből állítottam össze ezt a tepsis brokkolis csirkemellet.
Ilyen ételeknél én a csirkemellet mindig elősütöm, mert nem szeretem, ha csak fő a tejfölös-sajtos mártásban, ráadásul így az íze is finomabb. Amíg a csirkét elősütöm, a brokkolinak is van ideje roppanós-puhára főni, ezután pedig csak össze kell dobni a hozzávalókat egy megfelelő jénaiban, és már mehet is a sütőbe, ahonnan kb. fél óra múlva már ki is vehetjük az elkészült ebédet.

Recept

60 dkg csirkemell
30 dkg brokkoli
egy gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10-15 dkg reszelt sajt (most parmezán és edami keveréke)
3 dkg vaj
pár levélke rozmaring
só, bors
szerecsendió

A csirkemellet lapjában szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd kevés, rozmaringgal ízesített olajban elősütöm. Úgy szeretem, ha kívül aranybarna kérget kap. Amíg a csirke sül, sós vízben megfőzöm a brokkolit, pár perc elég neki, nem kell szétfőzni, mert úgy gusztustalan, másrészt még sütőbe is kerül majd. Ha a csirke és a brokkoli is megvan, kivajazok egy jénait vagy más sütőtálat, belefektetem a csirkeszeleteket, és elrendezem rajtuk a brokkolirózsákat. A tejfölt kikeverem kevés sóval, frissen reszelt szerecsendióval, meg egy gerezd eszelt fokhagymával és a zöldséges húsra öntöm. Az étel tetejét megszórom a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütöm úgy, hogy a teteje aranybarna legyen. Rizzsel tálalom, amit meglocsolok a sütés közben keletkező tejfölös szafttal.

2 megjegyzés:

Beus írta...

Nagyon fincsi lett! Köszönet a receptért! :)

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy megfőzted és ízlett!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails