Egyre jobban vonzódom a gyümölcskenyerekhez. Ez valószínűleg az öregedés jele. Míg korábban a krémes-habos süteményekért voltam oda, most jobban kedvelem a püspökkenyereket, kevert tésztás süteményeket.
Ennek eklatáns példája ez a csokoládés banánkenyér, amelyet a Good Food receptje alapján készítettem el.
Nekem jobban bejön, mint a hagyományos banánkenyér, nagyon jól passzol egymáshoz a csoki és a banán, maga a sütemény pedig szaftos, puha, igazi reggeli kávé mellé való finomság. Előnye, hogy a banántól a puha állaga tovább megmarad.
Recept
10 dkg étcsoki
17,5 dkg cukor
17,5 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj
egy evőkanál keserű kakaópor
két nagy összetört banán
egy sütőpor
A csokit gőz fölött megolvasztom, kicsit hűlni hagyom, ezalatt összeállítom a sütemény tésztáját.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, minden darabnál jól kidolgozva a masszát. Összeszitálom a lisztet, a kakaót és a sütőport, és beleforgatom a tojásos masszába. Ezután hozzákeverem az olvasztott csokit és az összetört banánt is.
Sütőpapírral kibélelt téglaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. Hidegen tálalom.
Ezeket a süteményeket abba a sütőpapírba szoktam betekerni, amit a sütéshez használtam, így még tovább állnak el (illetve állnának, ha hagynám….).
Ennek eklatáns példája ez a csokoládés banánkenyér, amelyet a Good Food receptje alapján készítettem el.
Nekem jobban bejön, mint a hagyományos banánkenyér, nagyon jól passzol egymáshoz a csoki és a banán, maga a sütemény pedig szaftos, puha, igazi reggeli kávé mellé való finomság. Előnye, hogy a banántól a puha állaga tovább megmarad.
Recept
10 dkg étcsoki
17,5 dkg cukor
17,5 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj
egy evőkanál keserű kakaópor
két nagy összetört banán
egy sütőpor
A csokit gőz fölött megolvasztom, kicsit hűlni hagyom, ezalatt összeállítom a sütemény tésztáját.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, minden darabnál jól kidolgozva a masszát. Összeszitálom a lisztet, a kakaót és a sütőport, és beleforgatom a tojásos masszába. Ezután hozzákeverem az olvasztott csokit és az összetört banánt is.
Sütőpapírral kibélelt téglaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. Hidegen tálalom.
Ezeket a süteményeket abba a sütőpapírba szoktam betekerni, amit a sütéshez használtam, így még tovább állnak el (illetve állnának, ha hagynám….).
6 megjegyzés:
Szia!
Megsütöttem kedden...most sül megint, de már dupla adag! :)
Nagyon jó lett, köszönöm a receptet!
Örülök, hogy ilyen sikere van, ráadásul hálás édesség, mert a már túlérett banánt így legalább nem kell kidobni!
Köszönöm a receptet, már többször sütöttem, nagyon finom!
Szívesen:-)
Nagyon jó a recept, én dupla adagból sütöttem meg, kuglóf formában, amit még sohasem használtam, de ez a recept tökéletes lett ehhez is. Félidőben vízágyra tettem, így jól átsült, de alulról nem száradt ki / égett meg. Süssétek bátran! :)
Örülök neki, hogy tetszik a recept, a vízágy nagyon jó ötlet!
Megjegyzés küldése