„ Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívülálló közös cél köt össze testvéreinkkel; ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Ez az idézet jól megragadja Nemisbéka kezdeményezését, mely időközben a Segítsüti nevet kapta, és amelyhez boldogan csatlakoztam, amikor megkaptam az első köremailt.
A dolog lényege, hogy a résztvevő gasztroanyák mindegyike süt egy tepsi finom süteményt, melynek receptjét március harmincadikán publikálja a blogján. Ekkortól pörögnek fel az események, lehet licitálni egészen április másodikán éjfélig. A kikiáltási ár 1.000,-HUF, határ a csillagos égJ … A befolyó összegből a Lea Otthon lakóit támogatjuk. A nyertes, aki a legmagasabb összeget kínálja a sütiért, melyet április folyamán ténylegesen birtokba is vehet.
További részletek a kezdeményezés saját blogján olvashatók, érdemes bekukkantani oda is, mert sok érdekességet olvashattok.
Most pedig pár szót azért ejtenék az én „felkészülésemről” is. Az biztos volt, hogy aprósüteményt készítek, mert az jól szállítható, postán is feladható és frissességét elég sokáig megőrzi. Így ezen a vonalon indultam el receptek után. Ki is néztem jópárat, ezután következtek a próbasütések. Hát, mit mondjak, siralmas volt, mondtam is magamban, hogy még a végén lemaradok mindenről, mert képtelen vagyok egy normális recept alapján ehető süteményt produkálni. Általában a sütés nem jelent gondot, de most az egyik sütemény betonkeménységű lett, a másik úgy szétfolyt a sütőlapon, hogy alig bírtam bekotorni a kukába, és a többi és a többi.
Már félve álltam neki ennek a süteménynek is, de amikor a kis halmok a sütőben öt perc után is ígéretesnek néztek ki, megnyugodtam. A végeredmény mindenkinek ízlett, a süteményekre még oly kényes Attila is elismerően nyilatkozott, úgyhogy ekkor már tudtam, ezt a sütit - amely egyébként Dr. Oetker-recept – készítem el az árverésre. Ennyi.
Recept
100 g aszalt sárgabarack
Ez az idézet jól megragadja Nemisbéka kezdeményezését, mely időközben a Segítsüti nevet kapta, és amelyhez boldogan csatlakoztam, amikor megkaptam az első köremailt.
A dolog lényege, hogy a résztvevő gasztroanyák mindegyike süt egy tepsi finom süteményt, melynek receptjét március harmincadikán publikálja a blogján. Ekkortól pörögnek fel az események, lehet licitálni egészen április másodikán éjfélig. A kikiáltási ár 1.000,-HUF, határ a csillagos égJ … A befolyó összegből a Lea Otthon lakóit támogatjuk. A nyertes, aki a legmagasabb összeget kínálja a sütiért, melyet április folyamán ténylegesen birtokba is vehet.
További részletek a kezdeményezés saját blogján olvashatók, érdemes bekukkantani oda is, mert sok érdekességet olvashattok.
Most pedig pár szót azért ejtenék az én „felkészülésemről” is. Az biztos volt, hogy aprósüteményt készítek, mert az jól szállítható, postán is feladható és frissességét elég sokáig megőrzi. Így ezen a vonalon indultam el receptek után. Ki is néztem jópárat, ezután következtek a próbasütések. Hát, mit mondjak, siralmas volt, mondtam is magamban, hogy még a végén lemaradok mindenről, mert képtelen vagyok egy normális recept alapján ehető süteményt produkálni. Általában a sütés nem jelent gondot, de most az egyik sütemény betonkeménységű lett, a másik úgy szétfolyt a sütőlapon, hogy alig bírtam bekotorni a kukába, és a többi és a többi.
Már félve álltam neki ennek a süteménynek is, de amikor a kis halmok a sütőben öt perc után is ígéretesnek néztek ki, megnyugodtam. A végeredmény mindenkinek ízlett, a süteményekre még oly kényes Attila is elismerően nyilatkozott, úgyhogy ekkor már tudtam, ezt a sütit - amely egyébként Dr. Oetker-recept – készítem el az árverésre. Ennyi.
Recept
100 g aszalt sárgabarack
100 g liszt
100 g darált mandula
1 tojás
75 g lágy vaj
50 g cukor
100 g darált mandula
1 tojás
75 g lágy vaj
50 g cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília-kivonat
A sárgabarackot nagyon apróra vágom, félreteszem. A barackon kívüli hozzávalókból robotgéppel tésztát keverek, utoljára hozzákeverem a barackdarabokat is. A sütőt 180 (légkeverésnél 160) fokra előmelegítem. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre két kiskanál segítségével diónyi halmokat szaggatok a masszából és kb. 13-15 perc alatt világosra sütöm őket. Rácson hagyom kihűlni a süteményeket és jól záródó dobozban tárolom, hogy minél tovább elálljon (már ha lesz olyan, aki ezt hagyja.)
A sütemény kikiáltása 1.000,-Ft, licitálni komment formában lehet április másodikán éjfélig!!
A sütemény kikiáltása 1.000,-Ft, licitálni komment formában lehet április másodikán éjfélig!!
21 megjegyzés:
2000 Ft az első licitem!
Jaj de örülök, azt hittem, már nem kíváncsi erre senki:-)
Hogy beinduljanak a többiek is, legyen 2200.-!
Köszi!!
2500
2600
Ati
3000!
3250. Kriszta
Köszönöm az eddigi felajánlásokat, csak így tovább:-))
4000!
Zsófi&Eloi
Köszi Zsófi:-)
5000 a barackos mandulás sütire
Nagyon örülök!!!!
Legyen 6000
Szuper!
6500! Biztos nagyon finom :)
Kedves DaMueller!
Nyertél! Neked is és a többieknek is köszönöm a licitálást!
Hát ez szuper. és akkor most hogyan tovább?
Én még várok egy kicsit, hogy a Segítsüti blogon megjelenik-e valami közérdekű a mai nap folyamán, utána meglátjuk.
Szerintem írj az e-mail címemre majd, és ott megbeszéljük, hogy mi hogy legyen.
Kedves Nyertesem! Várom az e-mailedet, mert tudok már több infót közölni a számodra!
cím: asztalosz@gmail.com
ok. megy.
Megjegyzés küldése