Ez az a két köret, amit a mustáros-kakukkfüves karaj mellé ettünk. Na nem mintha valami egzotikumról lenne szó, de azért érdemes pár szót ejteni róluk, mert talán kitörési pontot jelenthetnek a hagyományos párolt rizs-sültkrumpli kombóból.
A zöldpüré ötlete a Locatelli-féle ravioli készítése során merült fel, a serpenyős zöldséget meg csak összedobáltam.
Mindenesetre nagyon jól esett mindenkinek, aki evett belőle.
Recept
Zöldpüré
30 dkg brokkoli (tisztán mérve)
1 kg krumpli
8 dkg vaj
só
Serpenyős zöldség
25 dkg gomba (most laska és csiperke vegyesen)
egy kaliforniai paprika
egy evőkanál olaj
kakukkfű
só
két evőkanál balzsamecet
A püréhez a krumplit felkockázom és felrakom főni hideg sós vízben, mintha krumplipürét készítenék. Amikor a krumpli félig puha, hozzádobom a rózsáira szedett brokkolit is, és a zöldségeket teljes puhulásig főzöm. A főzővizet leöntöm, a zöldséget botmixerrel homogén pürévé keverem, miközben hozzádobálom a feldarabolt vajat.
A serpenyős zöldséghez előkapok egy grillserpenyőt és felforrósítom az olajat. Beledobom a nagyobb darabokra vágott paprikát és gombát és kevergetve ress-ropogósra sütöm, sóval, kakukkfűvel ízesítem. Ráöntöm a balzsamecetet, nagy lángon pár percig még kevergetem, ezalatt az ecet savtartalma megszelídül.
Mindkét köret roston sült húsok, halak mellé passzol igazán.
A zöldpüré ötlete a Locatelli-féle ravioli készítése során merült fel, a serpenyős zöldséget meg csak összedobáltam.
Mindenesetre nagyon jól esett mindenkinek, aki evett belőle.
Recept
Zöldpüré
30 dkg brokkoli (tisztán mérve)
1 kg krumpli
8 dkg vaj
só
Serpenyős zöldség
25 dkg gomba (most laska és csiperke vegyesen)
egy kaliforniai paprika
egy evőkanál olaj
kakukkfű
só
két evőkanál balzsamecet
A püréhez a krumplit felkockázom és felrakom főni hideg sós vízben, mintha krumplipürét készítenék. Amikor a krumpli félig puha, hozzádobom a rózsáira szedett brokkolit is, és a zöldségeket teljes puhulásig főzöm. A főzővizet leöntöm, a zöldséget botmixerrel homogén pürévé keverem, miközben hozzádobálom a feldarabolt vajat.
A serpenyős zöldséghez előkapok egy grillserpenyőt és felforrósítom az olajat. Beledobom a nagyobb darabokra vágott paprikát és gombát és kevergetve ress-ropogósra sütöm, sóval, kakukkfűvel ízesítem. Ráöntöm a balzsamecetet, nagy lángon pár percig még kevergetem, ezalatt az ecet savtartalma megszelídül.
Mindkét köret roston sült húsok, halak mellé passzol igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése