2009. október 21., szerda

Felhívás!


Ez ugyan egy gasztroblog, de ami ma velünk történt, azt nem hagyhatom szó nélkül.

Tizenegy óra körül le akartunk szaladni vásárolni egy-két dolgot. Összekaptuk magunkat, bekötöttük Zsófit a kocsiba, majd elindultunk. Pár métert gurultunk csak, amikor egy hófehér kiskutyát találtunk a házunktól négy kapunyira. Kiszálltunk, és akkor láttuk, hogy valami idióta bálamadzaggal odakötötte az egyik telek kapujához. A kiskutya félt, előtte egy tejfölös dobozban konzerv, víz sehol. Nyakában ócska piros nyakörv. Szólongattuk, labdát gurítottunk neki, így tíz perc múlva összeszedte annyira a bátorságát, hogy el tudtuk oldozni és kicsit megsétáltattuk. Nagyon vagány kutya, nem félős, még magát is igyekezett tőlünk megvédeni (pedig a gazdájától kellett volna megvédeni őt, sajnos) .

Az egyértelmű volt, hogy saját kutyáink temperamentuma miatt befogadni nem tudjuk, így azonnal megindult a procedúra elhelyezése iránt.

Felhívtuk egyik szomszédunkat, Andrást, akinek édesanyja a szentendrei Árvácska menhely vezetője, és kértük, segítsenek a kutyus elhelyezésében. Csak annyit kértek, mielőtt bevisszük, oltassuk be az ő költségükre, ezúttal is örök hála nekik. Így most Fehér Holló - a Holló utcában lakunk - ezen a menhelyen várja leendő gazdáját.

Kérek mindenkit, aki a gazdája szeretne lenni egy kb. két és fél hónapos, hófehér szőrű, tüneményes kölyökkutyának, vagy segíteni akar, és kutyát szeretne örökbefogadni, az keresse fel mielőbb a szentendrei Árvácska Menhelyet.

Az az embernek nem nevezhető szemétláda pedig, aki képes volt fényes nappal egy isten háta mögötti erdő mellé bálamadzaggal kikötözni egy állatkölyköt, szálljon magába és mélységesen szégyellje magát...

Kép forrása: Dreamstime.com

9 megjegyzés:

szepyke írta...

Sajnos az ilyenekben fel sem merül, hogy mit tettek...

chriesi írta...

Szörnyű! A mi kutyánkat az erdőben találták 5 kicsi testvérével együtt, még alig lehettek pár hetesek. Szerencsére mindegyiknek lett gazdája. Remélem ez a kis tünemény is hamar otthonra talál!

Zsuzsi írta...

Azt nem írtam le legszívesebben mit tennék vele, sajnos nem tűr nyomdafestéket. Semmin nem akadok ki jobban, mint az állatok meg a gyerekek bántalmazása.

Zsuzsi írta...

Azt én is nagyon remélem!

Ági írta...

Ennek a kutyusnak hatalmas szerencséje volt, hogy veletek találkozott.
Én is remélem, hamar otthonra talál a picurka.

Éva írta...

Ugyanazt tenném azzal aki a kutyssal ezt tette.Lehet brutális vagyok de ő is az.Nekem nincs cicám de ma is négyet ettetem meg.Minden nap nálam van az "uzsonna".

Cserke írta...

Zsuzsi, remélem, gazdára talál.

És én sem írom inkább le, mit érdemelne, aki ilyet csinál...

Mizo írta...

Annyira ki tudok akadni az emberi gonoszságon!!!! Állatot tartani nem kötelező!!!! Lehet, hogy szegény kis kölköt valahol kétdégbeesetten keresi az anyja!!!!:-(((

Gyöngyi írta...

Nagyon rendesek vagytok, hogy segítettetek ezen a szegény kiskutyán!! Szerncséje volt, hogy Veletek találkozott!!!Remélem szerető gazdira fog találni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails