2008. május 26., hétfő

Körözött


Nálunk a körözött kissé eltérően készül, mint általában, ugyanis én csak juhtúróból csinálom, mert a tehéntúró vizes, szemcsés állagát nem igazán szeretem. Eltérés továbbá, hogy egy doboz krémsajttal meg sörrel szoktam lazítani, azonban ha folyékony kenyér nincs a háznál, megteszi egy evőkanál tejföl is. Most is így történt.
Ami elmaradhatatlan kiegészítője, az a friss, ropogós kenyér vagy kifli, meg a paprika, ez lehet édes vagy hegyes erős is.
Nagyon gyorsan elkészül – bár nem árt, ha az ízeket hagyjuk összeérni - , ezért gyorsan összedobható vacsora és vendégváráshoz is kiváló, főleg sör mellé.

Recept

20 dkg juhtúró
egy doboz krémsajt (Philadelphia)
egy fej lilahagyma
egy csapott evőkanál darált paprika
kevés mustár
köménymag vagy őrölt kömény
egy-két evőkanál világos sör vagy tejföl
díszítésnek újhagyma zöldje

A hagymát apróra összevágom. A hozzávalókat tálba teszem és egynemű masszává keverem. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágom és belekeverem a körözöttbe, hogy színesebbé tegyem. Só nem kell bele. Legalább egy órát a hűtőben érlelem, majd friss kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal tálalom. Néha paprikába töltve hűtöm, majd vékonyabb szeletekre vágva kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails