Beatbull kiírását olvasva, még a mai napon is azt hittem, kimaradok a fordulóból. Azt nem mondom, hogy nem vagyok kreatív, de most valahogy nem jöttek az ötletek, egészen ma délutánig.
Ekkor találtam ki, hogy továbbfejlesztve az epres pohárkrém receptjét, desszerttel indulok a fordulón. Most a krémet joghurtttal és tejszínnel készítettem, de mivel maga a forma jelenti a „trükköt” a megszokotthoz képest, zselatinnal szilárdítottam a masszát. Olyan zselatint használtam, amit nem kell melegíteni, csak hidegen kell a folyadékhoz adni, így akár egy kisgyerek is játszva elkészítheti (bár erről biztos lecsúsztam, a gyerekek nem este készítenek anyák napjára ajándékot…). A konklúziót lásd alább.
Recept
2 doboz 150 grammos natúr joghurt
2 dl tejszín
egy csomag Dr. Oetker Zselatin fix
3 evőkanál cukor
pár csepp citromlé
50 dkg eper, vagyis helyesen szamóca
Az epret megmosom, megtisztítom, kisebb darabokra vágom, összekeverem a cukorral és a citromlével, majd állni hagyom, amíg a többivel elkészülök. A joghurtot egy percig keverem a zselatinnal. Külön edényben habbá verem a tejszínt. A cukrozott szamócát összeforgatom a joghurttal, belekeverem óvatosan a tejszínhabot. A krémet folpackkal kibélelt kapcsos tortaformába simítom és legalább 3 órára behűtöm.
Tálalhatom szeletelve, mint a tortát, vagy galuskákat szaggatva belőle. Kisebb gyerekeknek süteménykiszúróval tetszés szerinti formákra is vághatjuk.
A képért én kérek elnézést, de úgy gondolom, hogy a kevésbé sikerült próbálkozásoknak is van helye a blogon: az általam még korábban nem használt zselatin megbosszulta magát: a hab nem lett elég kemény, így formázni sem nagyon lehetett. Javaslom mindenkinek, hogy legyen kreatív, és képzelje el maga, milyennek kellett volna lennie…
Ekkor találtam ki, hogy továbbfejlesztve az epres pohárkrém receptjét, desszerttel indulok a fordulón. Most a krémet joghurtttal és tejszínnel készítettem, de mivel maga a forma jelenti a „trükköt” a megszokotthoz képest, zselatinnal szilárdítottam a masszát. Olyan zselatint használtam, amit nem kell melegíteni, csak hidegen kell a folyadékhoz adni, így akár egy kisgyerek is játszva elkészítheti (bár erről biztos lecsúsztam, a gyerekek nem este készítenek anyák napjára ajándékot…). A konklúziót lásd alább.
Recept
2 doboz 150 grammos natúr joghurt
2 dl tejszín
egy csomag Dr. Oetker Zselatin fix
3 evőkanál cukor
pár csepp citromlé
50 dkg eper, vagyis helyesen szamóca
Az epret megmosom, megtisztítom, kisebb darabokra vágom, összekeverem a cukorral és a citromlével, majd állni hagyom, amíg a többivel elkészülök. A joghurtot egy percig keverem a zselatinnal. Külön edényben habbá verem a tejszínt. A cukrozott szamócát összeforgatom a joghurttal, belekeverem óvatosan a tejszínhabot. A krémet folpackkal kibélelt kapcsos tortaformába simítom és legalább 3 órára behűtöm.
Tálalhatom szeletelve, mint a tortát, vagy galuskákat szaggatva belőle. Kisebb gyerekeknek süteménykiszúróval tetszés szerinti formákra is vághatjuk.
A képért én kérek elnézést, de úgy gondolom, hogy a kevésbé sikerült próbálkozásoknak is van helye a blogon: az általam még korábban nem használt zselatin megbosszulta magát: a hab nem lett elég kemény, így formázni sem nagyon lehetett. Javaslom mindenkinek, hogy legyen kreatív, és képzelje el maga, milyennek kellett volna lennie…
7 megjegyzés:
az ötlet jó :)
ezt a zselatin fixet már többen is szidták ugyanezen probléma miatt... én ezek után már ki sem merem próbálni, pedig van itthon 1 csomag.
Miért, egészen pillangó formájú lett :)
Köszi:-) Legközelebb rendes zselatin lesz, az a tuti!
De a legviccesebb félmondat a tiéd!
:-)
Lassan kínomban nevetek, már azt sem tudom melyik?
tényleg kicsit pillangós kinézetű ;) nekem eddig csak jó tapasztalatom van az említett gelatine fix-szel! probléma nélkül tudtam eddig mindig galuskákat szaggatni a szüleményeimből - a receptben említett mennyiséghez viszont legalább 2 zacskóra lett volna szükség, hogy megfelelően kemény legyen.
Szerintem is nagyon kevés zselatint tettél bele. Én is használtam már a lapzselatint, és nagyon jónak találtam, nem kell várni, amíg kihül :-). Ezt a citromzselét azzal csináltam, és működött, de lényegesen több zselatint tettem bele.
Megjegyzés küldése