Mostanában kissé hanyagolom az írást, mert annyira jó az idő, hogy jóformán egész nap kinn vagyunk a kertben. Ilyenkor nincs igazán kedvem benn ücsörögni és számítógépezni. Igaz, hogy a laptopot ki lehet vinni, de inkább a növényeket, madarakat nézegetem, mint a képernyőt.
Ez az étel is legalább három hete készült, de most jutottam oda, hogy írjak róla.
Semmi extra nincs benne, de így nyár elején igazi jó kis könnyű ebéd lehet.
A körete természetesen krumplipüré volt, Attila örömére.
Recept
4 szelet cápaharcsa
4-5 evőkanál liszt
egy citrom reszelt héja
egy kis ág rozmaring
só
olaj a sütéshez
A mártáshoz
Három piros kaliforniai paprika
Két gerezd fokhagyma
Bazsalikomlevelek
Két evőkanál olívaolaj
Pár csepp citromlé
só
A halakat fél órára besózom, és citromhéjjal, felaprított rozmaringlevelekkel bedörzsölve pihentetem. Amíg a hal pácolódik, elkészítem a mártást. Ehhez a paprikákat sütőpapíral bélelt tepsire fektetem és előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm. Közben néhányszor megforgatom, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha már mindenhol megfeketedett a paprikák héja, kiveszem a tepsit a sütőből, és öt-tíz percre alufóliával letakarom. A képződő gőztől könnyebb lesz hámozni majd. A gőzfürdő után lehúzom a paprikák héját, a művelet közben próbálom a kicsorgó levet felfogni. A meghámozott paprikát egy kisebb lábosba teszem, botmixerrel pépesítem. Ízesítem reszelt fokhagymával, sóval, citromlével és felaprított bazsalikommal, hozzákeverem a olívaolajat és pár perc alatt összeforralom a mártást. Tálalhatom hidegen, melegen egyaránt.
A halakat lisztbe forgatom és nagyon forró olajon aranybarnára sütöm őket. A halat a paprikaszósszal és krumplipürével tálalom.
Ez az étel is legalább három hete készült, de most jutottam oda, hogy írjak róla.
Semmi extra nincs benne, de így nyár elején igazi jó kis könnyű ebéd lehet.
A körete természetesen krumplipüré volt, Attila örömére.
Recept
4 szelet cápaharcsa
4-5 evőkanál liszt
egy citrom reszelt héja
egy kis ág rozmaring
só
olaj a sütéshez
A mártáshoz
Három piros kaliforniai paprika
Két gerezd fokhagyma
Bazsalikomlevelek
Két evőkanál olívaolaj
Pár csepp citromlé
só
A halakat fél órára besózom, és citromhéjjal, felaprított rozmaringlevelekkel bedörzsölve pihentetem. Amíg a hal pácolódik, elkészítem a mártást. Ehhez a paprikákat sütőpapíral bélelt tepsire fektetem és előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm. Közben néhányszor megforgatom, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha már mindenhol megfeketedett a paprikák héja, kiveszem a tepsit a sütőből, és öt-tíz percre alufóliával letakarom. A képződő gőztől könnyebb lesz hámozni majd. A gőzfürdő után lehúzom a paprikák héját, a művelet közben próbálom a kicsorgó levet felfogni. A meghámozott paprikát egy kisebb lábosba teszem, botmixerrel pépesítem. Ízesítem reszelt fokhagymával, sóval, citromlével és felaprított bazsalikommal, hozzákeverem a olívaolajat és pár perc alatt összeforralom a mártást. Tálalhatom hidegen, melegen egyaránt.
A halakat lisztbe forgatom és nagyon forró olajon aranybarnára sütöm őket. A halat a paprikaszósszal és krumplipürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése