2008. május 16., péntek

Hűtőmustra




Úgy gondoltam, ideje, hogy én is kitárulkozzak, és betekintést engedjek az egyébként vadiúj hűtőmbe. A hűtőt kb. egy hónapja vettem interneten, ezt a vásárlási formát csak ajánlani tudom mindenkinek, aki tudja, mit akar és nem kívánja lejárni a lábát emiatt. A megrendelés feladásától számított második napon már tudták volna szállítani, de az nekem nem volt alkalmas, így csak (!) a harmadik napon vehettem birtokba, minden szükséges útmutatóval, irattal együtt. Nem csalódtam benne.

E rövid kis kitérő után lássuk a beltartalmat. Az ajtó legfelső, ún. sajtrekeszében holland baby gouda sajt, ömlesztett sajtok – én ezt is szeretem – és új szerzeményem a St. Jacques francia sózott, „fektetett” vaj található, ez igencsak finom. Alatta lazactörmelék, szardellafilé, Erős Pisták , majonézes torma és gasztrocikiként egy kis bolti pesto helyezkedik el, ezalatt tahini paszta, kaukázusi kefír, zöldbors és halszósz él harmonikus házasságban. Legalul osztrigaszósz, fehér balzsamecet, narancslekvár, egy csatos üveges Flensburger Weizen sör és Újfehértói Fürtös Meggypálinka, ami szerintünk a legfinomabb magyar pálinka a Zsindelyestől. Bort nem tudok ide elhelyezni, mert a helyigény miatt nem szedtem ki egy polcot sem, mint mások.

A hűtőtérben felül tejek, mangólé és füstölt lazac, az alatta levő italtartón Rauch Nativa vizek (imádom), sárgabaracklé és egy üveg Bujdosó Rosé osztozik. Ezalatt jó sok tejföl, ismét tej, egy doboz ricotta. Egy szinttel lejjebb lazacszeletek és harcsafilék, a már látott Flensburger sör, legalul ismét füstölt lazac, Philadelphia krémsajtok, tojás és egy csomag thüringiai fehér grillkolbász leledzik, leghátul jóféle házlekvárokkal.
A hűtőben az egyik legkirályabb dolog az átlátszó és hatalmas zöldségrekesz, melyben az osztás tetszés szerint változtatható. A rekeszekben uborka, paradicsom, kapor, petrezselyem, zsacskós salátamix, fél kiló citrom, egy fej jégsaláta és egy kiló mézédes eper van, de még van benne hely is.
A fagyasztóról kép nem készült, de most aztán dugig van: rostélyos, csontos hátszín, libamáj, vajhal, sóska a szomszéd kertjéből, meg egy egész szarvasgerinc, valamint egy doboz Plus-os leveles tészta került benne elhelyezésre, ide már gyakorlatilag semmit nem lehet elhelyezni.

Amióta lecseréltem a korábbi, jégkunyhó készítésére is alkalmas, tíz éves hűtőt, törekszem a rend fenntartására, így felismerhetetlen, vagy ottfelejtett dolgokról nem tudok beszámolni, pedig ez korábban előfordult….

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hola Zsuzsi,
I was just looking for blogs in Hungary, when I found by chance yours. it is a quite interesting one and very beautiful.
Best wishes from Brazil:
Geraldo

Zsuzsi írta...

DEar Geraldo!

Thanks for your greetings, it's very nice and interesting for me, that you're reading my blog from Brazil.You're my first visitor ever from abroad.
I hope you'll read me int the future.
Best wishes: Zsuzsi
PS: Do you speak Hungarian?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails