2009. január 30., péntek

Zöldborsós tokány


Ebédre valami egyszerű, de tartalmas fogást akartam készíteni. Levettem a fagyasztóból egy darab sertéscombot, utána viszont gondolkodóba estem, mert nem nagyon jött az ihlet, másrészt minduntalan olyan ötleteim támadtak, amikhez nem voltak itthon a megfelelő hozzávalók. Végül a zöldborsós aprópecsenye kiütéssel nyert, mert ahhoz legalább volt minden itthon.


Recept

60 dkg sertéscomb
egy nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
3 gerezd fokhagyma
egy kiskanál paprikakrém
só, bors
majoranna
40 dkg zöldborsó (mirelit)

A szalonnát felcsíkozom, zsírját kiolvasztom. Ebben pirítom-párolom meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Ha a hagyma üveges, rádobom a vékonyabb szeletekre vágott húst és fehéredésig nagy lángon pirítom. Sózom, borsozom, ízesítem majorannával meg paprikakrémmel. Kis lángon kevés víz aláöntésével lefedve puhára párolom. Ha a hús megpuhult, beledobom a fagyos zöldborsót és addig főzöm, amíg az megpuhul. Az ételnek a végére nem szabad túl levesesnek lennie. Párolt rizzsel ettük.

2 megjegyzés:

zsanna33 írta...

Kedves Druszám!!

Köszönet jár neked ezért a receptért, elég hozzád benéznem és megjön a főzési kedv is...

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy sikerült ihletet adnom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails